ΠΑΣΟΚ: Αντιπολίτευση με …υπουργοποιήσεις!

Για «επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων», κάνουν τώρα λόγο στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το κόμμα της Ιπποκράτους, όλα τα επιμέρους σημεία να εντάσσονται σε ένα ενιαίο προγραμματικό πλαίσιο με ορίζοντα τετραετίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, «οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να μοιράζονται δίκαια το κόστος και το όφελος», λένε με νόημα.

Στην Ιπποκράτους τάσσονται  υπέρ μιας διαπραγμάτευσης που θα διασφαλίζει «βιώσιμο μακροοικονομικό πλαίσιο και πραγματική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής με βάση τη «ρήτρα της βαθύτερης ύφεσης» που το ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να περιληφθεί στη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2012″.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί  ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Κυβέρνησης (μονομερείς πρωτοβουλίες, αιφνιδιασμοί κ.ο.κ.) και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή (τροπολογίες, αδυναμία ανάδειξης των αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «είναι όμως προφανές ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, πρέπει να γίνει και αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων», με άλλα λόγια …ανασχηματισμός.

Απάντηση