Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε

 

«Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα» είπε ο Β. Βενιζέλος στους 33 βουλευτές του με τους τελευταίους να μην δείχνουν καμία έκπληξη για το πρώτο σκέλος της πρότασης αλλά να έχουν μεγάλες αμφιβολίες για το δεύτερο.   Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και πολιτικές προσωπικότητες να… ενωθούν  –ουσιαστικά να προσχωρήσουν- σε ένα κόμμα που πεθαίνει και που το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι αρχηγός του παραμένει ο Μπένι.   Πρόκειται για μια πολύ δειλή και αδύναμη αναγγελία.   Το επόμενο διάστημα το σχέδιο αναδιάταξης της κεντροαριστεράς και της δημιουργίας ενός νέου κέντρου θα ξετυλιχτεί αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που φαντάζονται ότι μπορεί ο Β. Βενιζέλος να τεθεί επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος.  Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει απομείνει ούτε ένα στέλεχος που να έχει κρατήσει αποστάσεις από το μνημόνιο και να μην έχει ταυτιστεί με την καταστροφική διακυβέρνηση Παπανδρέου.  Η μόνη ιδεολογία που ενώνει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι η προοπτική της εξουσίας. Το κάθε μέλος ακολουθεί προσωπική στρατηγική με στόχο να είναι παρών στις μελλοντικές εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο που ο Α. Λοβέρδος κρατάει αποστάσεις από τις επιλογές Βενιζέλου. Αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου που του πρότεινε ο Βενιζέλος όπως και τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε αντίθεση με τον Μ. Χρυσοχοϊδη.

 

 

Όσον αφορά την «ανασυγκρότηση» μιας νέας κεντροαριστεράς.

Ένα σχέδιο διάσπασης μέρους των δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά ούτε είναι και τόσο εύκολο.

 

 

One thought on “Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: