Προς παράταση των πιέσεων

Αύριο νέα σύσκεψη. Προετοιμασίες για εκλογές

Από το σημερινό «Βηματοδότη»  

Δεν είναι σίγουρο ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια θα καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις, είτε προκήρυξης εκλογών είτε σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υποχρεωμένος να «κλείσει» τη διαβούλευση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα  και πολλοί προεξοφλούν ότι ολόκληρη η εβδομάδα θα «αφιερωθεί» στο δραματικό παρασκήνιο

Όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα υπάρξει σήμερα κάποια δραματική μεταστροφή.  O Κάρολος Παπούλιας δεν δείχνει να βιάζεται να κλείσει το θέμα. Το ζήτημα παραμένει ότι το πολιτικό σύστημα από τη μια δεν θέλει να πάει σε εκλογές και από την άλλη γνωρίζει ότι μια κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όχι μόνο θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης αλλά και θα επισπεύσει το σκηνικό κατάρρευσης των κομμάτων του μνημονίου και του πολιτικού συστήματος.  Μια στροφή 180 μοιρών από τη ΔΗΜΑΡ οπωσδήποτε θα έχει δραματικές και απρόβλεπτες συνέπειες για την αξιοπιστία των «υπεύθυνων δυνάμεων». Αν πάντως επιλέξουν την παράταση της αγωνίας και των πιέσεων μέσα σε ένα κλίμα «μας διώχνουν από το ευρώ» και «αδυναμίας πληρωμών μισθών και συντάξεων» τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

«Δεν θα πάρουμε για άλλη μια φορά ευθύνες μεγαλύτερες από όσες μας αναλογούν» υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος στο ξενοδοχείο Caravel. Αποκάλυψε πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ αλλά παραδέχτηκε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει κοινωνική συναίνεση και λαϊκή νομιμοποίηση.   Στο ίδιο μήκος κύματος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Αριστερά και ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν προεκλογικό κλίμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δική του ευθύνη που αρνείται να συμπράξει στα μέτρα λιτότητας μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

One thought on “Προς παράταση των πιέσεων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: