Θες να περάσεις στις Πανελλαδικές; Έλα στη θεία λειτουργία…

Μια απίστευτη αφίσα της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Αναδημοσίευση από το thepaper.gr. Μάλλον πρέπει να συμπεριλάβουν στις προσευχές τους την ευχή να μην γίνει η απεργία των εκπαιδευτικών. 

Σκοταδισμός; Προβοκάτσια; Πάντως η Μητρόπολη Νέας Σμύρνης βρήκε – αν μη τι άλλο – έναν προκλητικό αλλά και ευφάνταστο τρόπο,  προκειμένου να προσελκύσει πιστούς.

Σε αφίσα της καλεί τους υποψηφίους πανελλαδικών (και όχι μόνο όπως διευκρινίζεται) εξετάσεων να κάνουν… «παράκληση στην Παναγιά την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου (Θεομήτορος)».

Η αφίσα απευθύνεται σε υποψήφιους επιστήμονες (!)

Όπως είναι προφανές,  έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια. Κάποιοι μιλούν για «σκοταδισμό» κάποιοι για απλώς σατιρίζουν: «Kαταρχάς οι υποψήφιοι που θα πάρουν την ευλογία δεν αδικούν τους υπόλοιπους που δίνουν ? Να βγάλει το υπουργείο Παιδείας σχετική εγκύκλιο προς διευθέτηση του προβλήματος» ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια

Άραγε, εν έτει 2013, η Εκκλησία πιστεύει πως μια κατανυκτική λειτουργία, αρκεί για να περάσει κανείς στο ΑΕΙ της επιλογής του;

 Πηγή

111para

Απάντηση