Γλυκάθηκε ο Παπαδήμος και ονειρεύεται νέα θητεία.

Προανήγγειλε και νέο πακέτο «στήριξης»

Οι τροϊκανοί και οι τραπεζίτες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Λουκά Παπαδήμο σαν να ήταν δικό τους παιδί

Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν πρόκειται να παραταθεί η θητεία του και μετά τις επικείμενες εκλογές ο πρωθυπουργός  του χρηματοπιστωτικού πραξικοπήματος Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στη βρετανική έκδοση της εφημερίδας «Financial Times».  Εμμέσως παραδέχτηκε ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει, αλλά διπλωματικά είπε ότι «θα ήταν ανάρμοστο να δηλωθεί ανάλογη επιθυμία πριν από τις εκλογές».

Ακόμα  μίλησε για «μερική απώλεια της κυριαρχίας» στην οικονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι της συμμετοχής στην ΟΝΕ και το ευρώ. Αλλά υποστήριξε ότι άλλο οικονομική και άλλο εθνική κυριαρχία εν γένει! «Η Ελλάδα υπόκειται σε πρόσθετες δεσμεύσεις επί της οικονομικής πολιτικής», όπως δήλωσε και πρόσθεσε ότι η χώρα θα βγει από το ειδικό αυτό καθεστώς όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν προβλέπεται πριν το 2025.

Με αυτό τον τρόπο έδωσε τροφή στα σενάρια που τον φέρουν να παραμένει πρωθυπουργός  -ή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά- μετά τις εκλογές.

Στην ίδια συνέντευξη ο Λ. Παπαδήμος παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας εάν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές το 2015, κάτι που «δεν μπορεί να αποκλειστεί»,  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης σταο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, εγγυώντας την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και απομακρύνοντας την πιθανότητα για μία περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Απάντηση