-Κοντομηνάς-Μίσσιος σημειώσατε Ένα

«… αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα”

 

Στο Χρόνη Μίσσιο αφιέρωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης την ταινία του «Αν» που προβλήθηκε σε αβάν πρεμιέρ την Τρίτη, ημέρα του θανάτου του συγγραφέα. Σύμπτωση αλλά και σημάδι των καιρών.

Θα έλεγε κανείς ότι ο κόσμος του Χρόνη Μίσσιου βρίσκεται στον αντίποδα του κόσμου του Χριστόφορου ως περσόνας της τηλεόρασης και χαϊδεμένου παιδιού πολλών ΜΜΕ, όμως στην ταινία αυτή ακούγεται δύο φορές η φωνή του Μίσσιου από ένα cd, ο οποίος μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις (όχι όμως για την αριστερά). Σημάδι της διαχρονικότητας του συγγραφέα, αλλά και της ευαισθησίας του Παπακαλιάτη ο οποίος, όσο και αν τον θεωρούμε παιδί του λαϊφστάιλ, έχει δημιουργικές ανησυχίες και μάλλον υποψιάζεται ότι η «αλήθεια είναι εκεί έξω». Το αν μπορεί καλλιτεχνικά να την προσεγγίσει είναι άλλο θέμα.

Η πρεμιέρα έγινε στα Βίλατζ, στο Mall. Προηγήθηκε μια σύντομη ομιλία του διευθύνοντα συμβούλου των Βίλατζ κι ένας χαιρετισμός του Χρ. Παπακαλιάτη. Ως είθισται, το κοινό χειροκροτούσε στο άκουσμα ενός γνωστού ονόματος ή εταιρείας. Έτσι, χειροκροτήθηκαν  τα ονόματα του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Μάρως Κοντού, που παίζουν στην ταινία, της Μαρίνας Καλογήρου που πρωταγωνιστεί, αλλά και του OTE TV και του Δημήτρη Κοντομηνά που ο όμιλος του κατέχει τα Village Cinemas. Μάλιστα, ο Δ. Κοντομηνάς απέσπασε περισσότερα χειροκροτήματα από τον Χρ. Μίσσιο, ο οποίος προφανώς ήταν άγνωστος για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, ανάμεσα στο οποίο υπήρχαν πολλά λαμπερά ονόματα της εγχώριας σόου μπιζ (Σάκης Ρουβάς, Ελένη Μενεγάκη κ.ά.) Ίσως η ταινία να σταθεί αφορμή για να τον γνωρίσουν περισσότεροι.

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε.

Απάντηση