Μικρότητες Παπαδημούλη για Αλαβάνο

 Άλλο η ιδεολογική αντιπαράθεση και άλλο να συγκρίνεις τον τέως αρχηγό σου στο Συνασπισμό με την… Μέρκελ επειδή τόλμησε να ασκήσει πολιτική κριτική. 

Μιλώντας σήμερα στον «ΣΚΑΙ» (Β. Λυριτζής-Δ. Οικονόμου), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ερωτηθείς για τις δηλώσεις Αλαβάνου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο κ. Αλαβάνος εσχάτως  έχει εγκαταλείψει τη θέση που για χρόνια είχε ως Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει γίνει υποστηρικτής της δραχμής. Αυτή είναι μια θέση διαφορετική και αντίθετη από τη θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο Αλ. Αλαβάνος όχι μόνο δεν μετείχε στην προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν έκανε καν μια δήλωση υποστήριξης.

Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την επιλογή δραχμή,  υιοθετεί το εκβιαστικό δίλημμα: «‘Η μνημόνιο ή δραχμή», με τρόπο πιο ανελαστικό ακόμη και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου.

Ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε οι συνεταίροι του μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υιοθετούν τόσο εκβιαστικά αυτό το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας τουλάχιστον ήταν κάπως πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του μιλώντας γενικά σε όσους ασκούν κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα ήθελαν συνειδητά να γίνονται εργαλεία στα χέρια της αστικής προπαγάνδας εναντίον της αριστεράς. Και σε ένα βαθμό είναι ανήθικο γι’αυτούς που το επιχειρούν», μην διαλύοντας ωστόσο την αυταπάτη ότι ασυνείδητα γίνονται εργαλεία.

Πάντως ο Αλέκος Αλαβάνος στην εμφάνιση του στην Ανατροπή του Γ. Πρετεντέρη μίλησε -χωρίς να βγάζει κάποια εμπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ- καθαρά για την προσπάθεια εκφοβισμού με όπλο το ευρώ η οποία «βγαίνει έξω από τα σύνορα της χώρας» και απέναντι στην οποία η Αριστερά δεν μπορεί να είναι αμυντική.   Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

(Δείτε και την απάντηση του Γ. Δραγασάκη στο Βαθύ Κόκκινο)

One thought on “Μικρότητες Παπαδημούλη για Αλαβάνο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: