Δημήτρης Παπαδημούλης: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα

Νέα αναβίωση του λεγκαλισμού, της προσήλωσης δηλαδή στην αστική νομιμότητα, φέρνει η μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από τις προωθημένες θέσεις που του επιφύλαξε η λαϊκή ψήφος. Αρκετοί θυμούνται την περίφημη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα μετά τον Δεκέμβριο του 2008 ότι «στη λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι», όμως λίγοι παραγνωρίζουν τον κινηματικό χαρακτήρα που ανέκαθεν είχε και διαδραμάτιζε ο χώρος και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποτυπώνεται να θυμίσουμε και στον τίτλο του Συνασπισμού, ως κόμματος «της Αριστεράς, των κινημάτων και της Οικολογίας».

Φαίνεται πάντως ότι η λαϊκή δυναμική σπρώχνει τουλάχιστον κάποιες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη,  στο θεσμικό άκρο του άξονα «συστημικό – αντισυστημικό» στον οποίο ισορροπεί επικίνδυνα η Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του βουλευτή Β Αθήνας στο Μέγκα στις 19 Ιουνίου είναι η εξής:

«Θα κριθούμε από τις πράξεις όλοι. Η κυβέρνηση θα κριθεί από την εφαρμογή των προγραμματικών της δηλώσεων και εμείς από την αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε. Θα είναι μια αντιπολίτευση του 27% και όχι του 4%, η οποία θα είναι μια αντιπολίτευση ευθύνης, ουσίας, αποτελεσματικότητας, που δεν θα περιορίζεται στην κριτική αλλά θα βομβαρδίζει τη νέα κυβέρνηση με προτάσεις θετικές. Προσπάθησαν συχνά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και μέσω του καναλιού σας να μας συκοφαντήσουν ως τη δύναμη της ανομίας, της βίας, της ακραίας ρητορικής, θέλω να τους προειδοποιήσω ότι όπως έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» (στο βίντεο από το 4:45).

Απάντηση