Παπαδημούλης: «Τα χθεσινά τους ρουσφέτια στο Μετρό βρίσκονται σήμερα απέναντι τους»

 

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 για την απεργία στο Μετρό. Η ανάγκη να αποποιηθεί την «κατηγορία» του υποκινητή των κινητοποιήσεων και να μη φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τον κόσμο αποδείχτηκε πολύ πιο ισχυρή από την στήριξη μιας μαχητικής  κινητοποίησης.  Μάλιστα χαρακτηρίζει επικίνδυνη την θεωρία του υποκινητή της απεργίας

 

Αναλυτικά είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη δύναμη που του αποδίδουν μέσα στα συνδικάτα των μεταφορών. Μακάρι να την είχαμε, αλλά δεν την έχουμε», σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι ο κόσμος που κινητοποιείται προέρχεται από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. «Επειδή, ειδικά στο Μετρό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έβαλαν από τις πόρτες και τα παράθυρα τα ρουσφέτια, να ξέρουν ότι αυτά τα χθεσινά τους ρουσφέτια είναι που ριζοσπαστικοποιούνται και βρίσκονται σήμερα απέναντί τους», πρόσθεσε.

Το να τονίζεις την ημέρα της επίταξης ότι «ειδικά στο Μετρό» ότι σήμερα εργάζονται «ρουσφέτια που μπήκαν από το παράθυρο» δεν αποτελεί στήριξη αλλά ουσιαστική καταδίκη των κινητοποιήσεων των «βυσμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» όπως τσουβαλιάζει αυτή η λογική του τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Μετρό..

Δηλώσεις όπως αυτές στη σημερινή συγκυρία ανεξάρτητα από τον βαθμό αλήθειας που περιέχουν μάλλον ενισχύουν -ανεξάρτητα από τις προθέσεις-  την κυβερνητική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού που θέλει να παρουσιάσει τους εργαζομένους στο Μετρό σαν μια βολεμένη συντεχνία που διορίστηκε με πελατειακά και κομματικά κριτήρια και δεν αξίζει να παίρνει ούτε 750 ευρώ μεικτά.

Καλό είναι να ξεκαθαρίσει ο βουλευτής αν θεωρεί ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση