Φασιστικό άβατο θέλουν τον ‘Αγιο Παντελεήμονα;

Σκηνικό σύγκρουσης και προβοκάτσιας στήνουν ακροδεξιοί και παρακράτος. Εκφράσεις μίσους όπως «να τσακίσουμε τα καθάρματα του ανθελληνισμού και βρωμερά πρακτόρια της ακροαριστεράς», «και ο Άγιος Παντελεήμονας μας ανήκει» αποτυπώνονται σε εθνικιστικά blog  καλλιεργώντας κλίμα βίαιης σύγκρουσης στη σημερινή αντιρατσιστική πορεία και συναυλία.

 

Τεχνητή ένταση καλλιεργούν οι παρακρατικοί μηχανισμοί και οι φασιστικές συμμορίες στον Άγιο Παντελεήμονα όπου σήμερα Σάββατο αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και συναυλία.  Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που ουσιαστικά έχει παραδώσει την τήρηση της τάξης στην περιοχή στην πολιτοφυλακή νεοναζιστικών συμμοριών απαγόρευσε τη διοργάνωση συναυλίας και έριξε το μπαλάκι στην ΕΛ.ΑΣ «εκφράζοντας την ανησυχία του» στις αστυνομικές αρχές και στην ουσία κλείνοντας το μάτι στην συνολική απαγόρευση της παρουσίας μεταναστών, αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στην περιοχή για να «μην προκαλέσουν». Μήπως αύριο με την ίδια λογική θα απαγορέψει στις γυναίκες να φοράνε ντεκολτέ για να μην «προκαλούν» τους αθώους και απονήρευτους περαστικούς;  Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αντέδρασαν έντονα στις πρωτοφανείς υποκριτικές μεθοδεύσεις του δημάρχου Αθηναίων οι οποίες κινούνται στην πολιτική κατεύθυνση του «περιορισμού των πορειών» με τη ψευδεπίγραφη δικαιολογία ότι παρεμποδίζει την εμπορική κίνηση στο κέντρο.

Το ΚΚΕ επιτίθεται σε ανακοίνωσή του στον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτή την άθλια συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση πως «έχει βαριές ευθύνες για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας γιατί υπηρέτησε και υπηρετεί την πολιτική των κυβερνήσεων που δημιούργησαν αφόρητες συνθήκες ζωής και εργασίας για τους κατοίκους του κέντρου».

«Από πότε ο Δήμαρχος Αθήνας ζητάει τη γνώμη των στρατηγών της ΓΑΔΑ για να δώσει ρεύμα σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συναυλίες; Τα έγγραφα της ντροπής που δημοσιοποιούμε αποκαλύπτουν ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας αντί να διευκολύνει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και των φασιστικών προκλήσεων απευθύνθηκε στη ΓΑΔΑ για να απαγορευτεί η κινητοποίηση» αναρωτιέται στην ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό που τονίζει ότι όλες οι πορείες της ήταν ειρηνικές και πως  «με τέτοιες απαγορεύσεις δεν προστατεύονται οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα αλλά δίνεται κάλυψη στους φασίστες»

Οι φασιστικές συμμορίες που θεωρούν ότι η περιοχή τους ανήκει ενθαρρυμένοι από τη στάση της πολιτικής και δημοτικής ηγεσίας στήνουν σκηνικό σύγκρουσης καλώντας σε βίαιη σύγκρουση με τους αριστερούς.   Οι  υπερασπιστές του μνημονίου τρίβουν τα χέρια τους καθώς το σενάριο της «σύγκρουσης των ακροκινούμενων ομάδων» αποτελεί μια από τις κύριες αιχμές της τακτικής τους για την αναχαίτιση των λαϊκών αντιδράσεων.

Οι αντιρατσιστικές κινήσεις επιμένουν ότι σε πείσμα των αντιδραστικών μεθοδεύσεων το αντιναζιστικό συλλαλητήριο θα γίνει κανονικά και ειρηνικά  με συγκέντρωση το Σάββατο 17 Μάρτη στα Προπύλαια στις14.00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16.00.

Απάντηση