Το τερμάτισε ο Πάγκαλος:Ο…ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τη Μαρφίν!

Διαστάσεις συκοφαντικής δυσφήμισης αποκτά το νέο παραλήρημα του Θ. Πάγκαλου στο Βήμα FM.  Σε συνέντευξή του, υποστηρίζει ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από το μπλοκ του και αποφάσισαν να κάψουν τους απεργοσπάστες» -εννοεί τους εργαζόμενους της Μαρφίν. Τη θέση του «μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με τον παγκαλικό παραλογισμό, θα μπορούσε αύριο-μεθαύριο να πάρει το μπλοκ άλλης δύναμης της Αριστεράς . Υποστηρίζει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή και σε συντονισμό μαζί της , εξαπέλυσε ένα κίνημα πολιτικής και ιδεολογικής βίας». Το «παράλληλα» το κατανοούμε, εννοείται η χρονική σύμπτωση. Όμως το «συντονισμό» πού τον είδε ο Θ.Π.; Ο συντονισμός προϋποθέτει κάποια συνεννόηση, εκτός και αν υποθέσουμε ότι συντελείται αυτόματα, σήμερα εξαπολύω βία εγώ, αύριο εσύ.

Η μόνη δραστηριότητα του Αλ. Τσίπρα, είναι ότι «καταλάμβανε το σχολείο του κάθε τόσο και το έκλεινε». Μα πόσα χρόνια έκανε μαθητής στο Λύκειο ο Τσίπρας; Πόσες καταλήψεις πρόλαβε να κάνει; Εκτός και αν άρχισε τις καταλήψεις από τον βρεφονηπιακό σταθμό…

Ο Πάγκαλος δίνει τα αντιδραστικά του ρέστα είναι όταν αναφέρεται στον Γ. Κατρούγκαλο: «Ο κ. Κατρούγκαλος, αυτός ο ούρμπαν-στρούμπαν φύρερ και οι οπαδοί του, δεν είναι τάγματα εφόδου; Τι διαφορά έχουν τα τάγματα εφόδου;»

Δεν ξέραμε ότι ο Γ. Κατρούγκαλος έχει «οπαδούς». Μαθητές έχει, αναγνώστες έχει, όμως οπαδούς δεν έχει και δεν επιδίωξε να αποκτήσει. Ανεξάρτητος αλλά όχι προσκυνημένος αριστερός είναι ο άνθρωπος -και ίσως αυτό θεωρείται πιο βαριά αμαρτία από το να είναι μέλος κάποιου κόμματος.

Ένας, αλλά λέων, λέγαμε κάποτε. Ένας, αλλά Κατρούγκαλος, λένει τώρα πολλοί, ενθουσιασμένοι από τη θαρραλέα τηλεοπτική του εμφάνιση (και αγνοώντας τη μέχρι τώρα στάση ζωής και το έργο του). Ένας, αλλά τάγμα εφόδου! λέει σήμερα ο Πάγκαλος.

Ζούμε σε παράξενους καιρούς… καθώς γυρεύουμε ένα αγκωνάρι ελπίδας να πιαστούμε.

 Ακούστε τον Γιώργο Κατρούγκαλο στο Κόκκινο:  

«Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιον που δεν ανήκει σ’ αυτόν»

Απάντηση