Παναγούλης εναντίον χουντικού Βορίδη

Ας σταματήσει να δημαγωγεί η Νέα Δημοκρατία και να μιλάει στο όνομα της δημοκρατίας όταν έχει κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο τον ακροδεξιό Μάκη Βορίδη που το 1984 διορίστηκε αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ από τον έγκλειστο δικτάτορα Παπαδόπουλο.  Αυτό το αυτονόητο, αλλά σημαντικό υπενθυμίζει σε επίσημη δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.  Μάλιστα όπως σημειώνει ο Βορίδης δεν πέρασε απλά για λίγο από την ΕΠΕΝ αλλά παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι το 1990 (που ουσιαστικά διαλύθηκε).  Ας μην ξεχάσουμε ότι στη συνέχεια ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε το λεπενικό Ελληνικό Μέτωπο, ως αρχηγός του οποίου συνεργάστηκε με τον Πλεύρη και τη Χρυσή Αυγή μέχρι που προσχώρησε στο ΛΑΟΣ και στη συνέχεια στη ΝΔ.

Δεν έχει άδικο καθόλου λοιπόν ο Στάθης Παναγούλης ότι τα ορφανά του Παπαδόπουλου και της χούντας δεν δικαιούνται να μιλάνε για δημοκρατία.

Αναλυτικά:
«Να σταματήσει να δημαγωγεί η Νέα Δημοκρατία γιατί το 1984, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Μάκης Βορίδης διορίστηκε από τον έγκλειστο δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού Γενικός Γραμματέας της Χουντικής Νεολαίας ΕΠΕΝ, αντικαθιστώντας το σημερινό Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1990!. Τον Μάιο του 1985, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κρατώντας τσεκούρι μαζί με άλλους τραμπούκους απειλούσε δημοκρατικούς πολίτες και έσπαγε βιτρίνες. Να που βρίσκεται η ακροδεξιά!. Στην πρώτη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά και εις ανώτερα. Αυτά προς το παρόν».

 

Η πορεία του τεσκουράτου Βορίδη, πριν και μετά. Από τον Παπαδόπουλο μέχρι τον Σαμαρά είναι ένα μνημόνιο δρόμος

Απάντηση