Παναγιώταρος: Θα πετάξουμε τα ξένα παιδιά έξω από τους σταθμούς

Τη ναζιστική γερμανία θυμίζει η πολύ επικίνδυνη ακροδεξιά πλειοδοσία μεταξύ των αδελφοποιημένων (σύμφωνα με το συντονιστή εκλογικού αγώνα της ΝΔ Β. Ελλάδας) κομμάτων Νέας Δημοκρατία και Χρυσής Αυγής.  Λίγες μέρες μετά το ρατσιστικό παραλήρημα Σαμαρά ότι «ως εδώ με τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεμίσει τους παιδικούς σταθμούς..με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τα ελληνόπουλα» και πως αυτά θα τελειώσουν. (Μια πρόταση που αντέγραψε καρμπόν από το πρόγραμμα της Μαρί Λεπέν),  η νεναζιστική Χρυσή Αυγή απάντησε, πηγαίνοντας τα πράγματα ακόμα παραπέρα. Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου Ηλίας Παναγιώταρος εξήγγειλε εφόδους της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής στα νοσοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς (μετά τις παιδικές χαρές) με στόχο να πετάξουν έξω τα ξένα παιδιά και τους γονείς τους.

Ο Παναγιώταρος περιέγραψε με ακρίβεια πώς σκοπεύει η Χρυσή Αυγή να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Οπως είπε, δεν μπορεί ο Ελληνας να πάει στο νοσοκομείο και δυσκολεύεται να πληρώσει «την ώρα που οι τριτοκοσμικοί νοσηλεύονται τζάμπα. Μόλις πετάξουμε κάνα δυο απέξω, θα δείτε πώς θα γίνει η δουλειά». Κατά τον ίδιο τρόπο, περιέγραψε, θα εξασφαλιστούν και θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. «Θα πάμε έξω από τους σταθμούς και θα βάλουμε μέσα τα ελληνόπουλα».

Μιλάμε για ένα κόμμα που κατά τα άλλα τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την Ε.Ε.  Και όμως στο μνημονιακό στρατόπεδο δεν ιδρώνει το αυτί τους.  Γι’αυτό το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» αγωνίζονται που θα αρνούνται ακόμα και το στοιχειώδες  να δώσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ένα παιδί και να το αφήσουν να πεθάνει επειδή γεννήθηκε σε διαφορετική χώρα. Κατά τα άλλα είναι όλοι τους «καλοί χριστιανοί».  Η εκκλησία από την πλευρά της μόκο για να μη δυσαρεστήσει το συντηρητικό ακροατήριο.    Αυτές οι αντιλήψεις ταιριάζουν μόνο στο πιο σκοτεινό μεσαίωνα, αντιβαίνουν κάθε ανθρωπιστική αρχή και το πιο θλιβερό είναι ότι συναντούν τη σιωπηλή αποδοχή σημαντικού τμήματος της κοινωνίας και όχι μόνο αυτών που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Απάντηση