ΠΑΜΕ: Η Αντζελίνα Τζολί δεν είναι αγωνίστρια….

Η Αντζελίνα δεν είναι αγωνιστής, σε κανά δύο χρονάκια θα είναι βουλευτής;….

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΠΑΜΕ για αληθινές γυναίκες αγωνίστριες…

Σκληρή κριτική του ΠΑΜΕ στα πρότυπα που πλασάρει η βιομηχανία του θεάματος με αφορμή την προβολή που πήρε η καμπάνια της Αντζελίνας Τζολί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη δημοσιοποιώντας τη δική της περίπτωση για το σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού.

«Απ΄ αφορμή την προσπάθεια των αστικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης να παρουσιάσουν την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί ως πρότυπο γυναίκας αγωνίστριας και με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει κάνει προληπτικά διπλή μαστεκτομή, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ έχει να κάνει το εξής σχόλιο«:

«Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες που όλοι εσείς αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος για αυτές, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».

 

H υποδοχή της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ δεν ήταν η καλύτερη καθώς χαρακτηρίστηκε ως υπέρ του δέοντος σκληρή…. Η απάντηση προκάλεσε εντύπωση καθώς δεν μας έχει συνηθίσει το ΠΑΜΕ να προχωρά σε δεύτερα διευκρινιστικά ή διορθωτικά σχόλια για τα κείμενα του. Αναλυτικά η δεύτερη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει: 

«Ορισμένοι ενοχλήθηκαν από το σχόλιο τύπου του ΠΑΜΕ για τον τρόπο της παρουσίασης της περίπτωσης της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί από τα ΜΜΕ. Για κάποιους καλοπροαίρετους σημειώνουμε :

Σε κανένα σημείο του σχολιασμού δεν γίνεται υποβάθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός και του τρόπου που η ίδια το αντιμετωπίζει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ είχε στόχο να αναδείξει το πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των αστών προσεγγίζουν τέτοια ζητήματα αποκόβοντας τα από τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπισή τους.

Η υποβάθμιση έως απόκρυψη των ελλείψεων στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα αντικαρκινικά, των τεράστιων δυσκολιών της εργατικής οικογένειας στην πρόληψη και θεραπεία τέτοιων καταστάσεων – καθώς και η υποστήριξη από μέρους τους των πολιτικών που οδηγούν σε αυτές τις θανατηφόρες ελλείψεις απαντούν από μόνα τους στην υποκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης των αστών».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η Αντζελίνα Τζολί και οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας

 

angel

 

Απάντηση