Aισχρή τηλεοπτική διαστρέβλωση των γεγονότων στο υπουργείο Εργασίας

 

Στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, ο Αlpha έγραψε στα παλιά του παπούτσια την έννοια της αντικειμενικότητας σε σχέση με την εισβολή των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας. «40 μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν ντου» είπε ο ρεπόρτερ (αγνώστων στοιχείων), ενώ ο τίτλος έγραφε: «Βανδαλισμοί στο γραφείο του υπουργού Εργασίας». «Δεν άφησαν τίποτα όρθιο», είπε ο κυβερνο-δημοσιογράφος και «έκπληκτος ο υπουργός έβλεπε το γραφείο του να καταστρέφεται!» Μη έχοντας τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος, κάλεσε τα ΜΑΤ!

 

Ένας δημοσιογράφος του ΜEGA, από την ομάδα που ανέβηκε στον όροφο του υπουργού στο κτίριο, είπε ότι είδε μια σπασμένη πόρτα (έργο των ΜΑΤ που εισέβαλαν στον προθάλαμο του υπουργού για να συλλάβουν τους συνδικαλιστούς), ακαταστασία (ανακατεμένοι φάκελοι) και μια βιβλιοθήκη πεσμένη στο πάτωμα. Αυτοί ήταν οι βανδαλισμοί! H Όλγα Τρέμη μίλησε για «εισβολή» των μελών του ΠΑΜΕ… όχι όμως για εισβολή των ΜΑΤ.

 

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες που έδωσε το υπουργείο του Δένδια στη δημοσιότητα
Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες που έδωσε το υπουργείο του Δένδια στη δημοσιότητα

Πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών ήταν τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο. Όμως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, στο δελτίο του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε: «εγώ βλέπω 40 γραφειοκράτες και κομματικούς εγκάθετους». Δεν γίνεται να είσαι ΚΑΙ εκλεγμένος συνδικαλιστής ΚΑΙ κομματικός εγκάθετος! Αλήθεια δεν υπάρχουν και εγκάθετοι δημοσιογράφοι.

 

Πυρά κατά του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ , αναφορικά με την ειδησεογραφική κάλυψη απο πλευράς του σταθμού, των γεγονότων που έλαβαν χώρα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «ταξικό μίσος από την πλευρά του σταθμού, ενώ μιλάει για προσπάθεια «αντάξια της ιστορίας τους»: »Ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο κατασκευασμένες φωτογραφίες απ΄ το γραφείο δήθεν του υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα».

Ο Σκάι αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες με την αιτιολογία ότι οι φωτογραφίες αυτές δόθηκαν από το ίδιο το υπουργείο σε όλα τα ΜΜE και πως δεν έχει ευθύνη για την κατασκευή τους αλλά μόνο για την αναδημοσίευση τους. Απλά παπαγαλάκια μέσα στη μνημονιακή χορωδία λοιπόν και όχι ενορχηστρωτές της επίθεσης. Η αλήθεια είναι ότι   o Alpha ήταν πολύ πιο χυδαίος…Κάποιοι από τους δημοσιογράφους του Σκάι (π.χ η Ελένη Καλογεροπούλου) τουλάχιστον  υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και καταδίκασαν την αστυνομική βαρβαρότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η  κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο.

Ο Θανάσης Παφίλης  στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι δέχτηκε ισχυρή πίεση από  τη Σία Κοσιώνη και τον Δημήτρη Τσιόδρα τόσο για τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ ,συγκεκριμένα εναντίον του Σκάι  όσο και για την δράση του μετώπου με  με χαρακτηριστική την ατάκα «διολισθαίνετε στην τακτική των επικοινωνιακών τρικ».

 

Απάντηση