Ισραηλινοί συλλαμβάνουν έναν 5χρονο Παλαιστίνιο! (βίντεο)

Ένα πεντάχρονο αγοράκι συνέλαβε την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης επειδή πέταξε μια πέτρα στο διερχόμενο αυτοκίνητο ενός Ισραηλινού εποίκου!

Τραβηγμένα από έναν Ισραηλινό, μέλος της B’Tselem, μιας οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη, αποτυπώνει την έκταση της κτηνωδίας.

Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες, μόλις είδαν το παιδί να πετά μια πέτρα, οδήγησαν το παιδί στο σπίτι του. Εκεί συνέλαβαν και τον πατέρα του παιδιού, προσήγαγαν και τους δύο σε μια στρατιωτική βάση και ύστερα τους μετέφεραν σε ένα check point, μέχρι να παραδώσουν τον μικρό «εγκληματία» στην παλαιστινιακή αστυνομία. Να σημειωθεί ότι μπροστά στο παιδί, που είχε πλαντάξει στο κλάμα, πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα και του έδεσαν τα μάτια ώστε να μην αποπειραθεί να δραπετεύσει!

Ο μικρός Ουαντία Μασουάντεχ, που έχει επιστρέψει ήδη στο σπίτι του, είπε σε δημοσιογράφο του AFP ότι πράγματι πέταγε πέτρες και χωρίς να το θέλει χτύπησε ένα αυτοκίνητο. «Είδα ένα σκύλο, δίπλα ήταν ένα αμάξι. Έριξα μια πέτρα στο σκύλο αλλά έπεσε στο αυτοκίνητο. Ήταν εκεί και στρατιώτες. Ήρθαν και με έβαλαν στο τζιπ», είπε.

Η μόνη παρατήρηση που έκανε ένας Ισραηλινός αξιωματικός στους στρατιώτες ήταν ότι δεν πρέπει να κακομεταχειρίζονται τους Παλαιστίνιους κρατούμενους όταν υπάρχει κάμερα μπροστά!

Όπως επισημαίνει η Τζέσικα Μοντέλ, επικεφαλής της Β’Tselem, «τα βίντεο δείχνούν καθαρά ότι το περιστατικό δεν ήταν ένα λάθος που διέπραξε ένας μεμονωμένος στρατιώτης, αλλά θεωρήθηκε κάτι το φυσιολογικό από όλους τους εμπλεκόμενους, οπλίτες και αξιωματικούς. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι κανείς από τους παρευρισκομένους δεν θεώρησε προβληματικές κάποιες πτυχές του περιστατικού: ούτε το ότι τρομοκράτησαν ένα πεντάχρονο παιδί, ούτε ότι απείλησαν το ίδιο και τους γονείς του ούτε ότι απείλησαν ότι θα συλλάβουν τον πατέρα χωρίς να έχει κάνει τίποτα ούτε ότι πέρασαν χειροπέδες και έδεσαν τα μάτια του πατέρα μπροστά στο παιδί».

Σύμφωνα με τη στρατιωτική νομοθεσία στη Δυτική Όχθη, απαγορεύεται η σύλληψη και η κράτηση παιδιών κάτω των 12 ετών, ενώ η Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία έχει υπογράψει και το Ισραήλ, ορίζει ρητά ότι η παιδική ηλικία πρέπει να προστατεύεται…

Πατέρας και παιδί σε περιορισμό στο σημείο ελέγχου

Άφιξη αξιωματικού

Μεταφορά στις παλαιστινιακές αρχές

Απάντηση