Κλείνουν 24 παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα

Το τέλος της δημόσιας πρόνοιας στους παιδικούς σταθμούς είναι πολύ κοντά, όπως δείχνουν όλα τα μηνύματα. Στο Δήμο της Αθήνας, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων έχουν ήδη κλείσει 12 παιδικοί σταθμοί. Τώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών, αφού ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής της Αθήνας για το 2012 είναι μειωμένος κατά 11 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011. Επιπλέον, μεθοδεύεται μείωση του προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων 420 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων μέσα στον Ioύλιο. Την καταγγελία αυτή δημοσιοποίησε το ΚΚΕ.

Διαχρονικά οι διοικήσεις των δήμων δεν προσλάμβαναν μόνιμο προσωπικό για τους σταθμούς, βασιζόμενοι στους συμβασιούχους. Τώρα οι προσλήψεις μονίμων έχουν απαγορευτεί διά ροπάλου λόγω μνημονίου και οι συμβασιούχοι εγκρίνονται με το σταγονόμετρο. Πολλοί δήμοι τα κουτσομπαλώνουν ακόμα και με διμηνίτες στους σταθμούς, γνωρίζοντας ότι δεν βγάζουν τη χρονιά. Μάλλον ζούμε μια μεταβατική περίοδο πριν καταργηθεί ολοσχερώς ο θεσμός.

Σε παραλιακό δήμο της Αθήνας οι προμηθευτές φρούτων και λαχανικών σταμάτησαν τις παραδόσεις λόγω χρωστουμένων! Την ίδια στιγμή ακριβαίνουν παντού τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς. Έτσι έγινε και στο Δήμο Αθήνας όπου κατά πλεοιοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αύξησε για το επόμενο έτος το ποσό που πληρώνουν οι γονείς…

2 thoughts on “Κλείνουν 24 παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: