Μειώσεις και πάγωμα μισθών στο 60% των επιχειρήσεων

Σαρώνει η μερική και εκ περιτροπής εργασία

 

Το νέο μνημόνιο είναι ήδη εδώ.  Έξι στις δέκα επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς για το 2012, ενώ το 27% προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών από το β’ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με την έρευνα μισθολογικών αυξήσεων της Aon Hewitt.

«Ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011», δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος αμοιβών και παροχών της Αon Hewitt, Γ. Τσιλιγιάννης.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, με τις πρώτες θέσεις να παίρνει το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Τέλος, η έρευνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις στρέφονται στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν 100 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στη χώρα μας.

 

 

Απάντηση