Για τη δίκη της Παγκάλου κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού

Edit: H Χριστίνα Χριστοφάκη τελικά αναγκάστηκε σε υποχώρηση και απέσυρε την παράλογη αγωγή

Την Πέμπτη 23/5/2013 δικάζεται έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές η εξοντωτική αγωγή που κατέθεσε η Χριστίνα Χριστοφάκη, η σύζυγος του Θόδωρου Πάγκαλου και δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού, κατά της αγωνίστριας Ελευθερίας Ψυχογιού, για δηλώσεις της στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου το 2011. Η δίκη θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στο κτίριο 4, με αριθμό 5.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη ζητά να της καταβληθούν 300.000 ευρώ αποζημίωση και να παραμείνει η Ελευθερία Ψυχογιού 12 μήνες στη φυλακή. Ο λόγος; «Η εναγόμενη σκοπίμως αναφέρθηκε σε εμένα με το επώνυμο του συζύγου μου βουλευτή και αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, με σκοπό να με απαξιώσει, να με ευτελίσει και να πλήξει την προσωπικότητά μου», γράφει στην αγωγή της η κ. Χριστοφάκη. Το απαγορευμένο όνομα έφυγε από τα χείλη της Ελευθερίας Ψυχογιού κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου Αλ Τσαντίρι, σε ένα μικρό αφιέρωμα τον Φεβρουάριο του 2011 στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Εκεί πήρε το λόγο η Ελευθερία Ψυχογιού που μένει στη Σαρωνίδα και αγωνίζεται υπέρ της υπόθεσης της Κερατέας και είπε ότι καταγγέλλει τη σύζυγο του Θ. Πάγκαλου, που είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, επειδή δεν στήριξε ένα ψήφισμα συμπαράστασης για τον αγώνα του δήμου Λευρεωτικής κατά του ΧΥΤΑ.

Όπως δήλωσε η Ελευθερία Ψυχογιού ενόψει της δίκης της Πέμπτης, «η επιμονή δύο χρόνια μετά στην αγωγή και την διεκδίκηση από εμένα 300 χιλιάδων ευρώ ή 12μηνη φυλάκιση επειδή ισχυρίζεται ότι την πρόσβαλα γιατί την προσφώνησα με το όνομα του συζύγου της(!), ως κα Παγκάλου, σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Λαζόπουλου όταν επισήμανα ότι ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο, δεν στήριξε ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού για συμπαράσταση στον αγώνα του λαού της Λαυρεωτικής ενάντια στο ΧΥΤΑ, δείχνει την εκδικητική μανία του καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου που θέλει να εξοντώσει όποιον δεν του χαρίζεται και να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στο αγώνα της Κερατέας – Λαυρεωτικής, διότι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο αγώνας αυτός ξεφτίλισε το πολιτικό κατεστημένο και έτρεψε σε φυγή το μηχανισμό καταστολής, βάζοντας σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή του καταστροφικού για την περιοχή Περιφερειακού Σχεδιασμού και στο πάρτι των εργολάβων και του πολιτικού κατεστημένου σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος».

Ακόμα, η Ελ. Ψυχογιού επισημαίνει: «Η δίκη σε βάρος μου είναι συνέχεια των δικών σε βάρος συλληφθέντων αγωνιστών της Κερατέας, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενεργή κινηματική δράση. Η προτροπή ορισμένων να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγο του Πάγκαλου κ. Χριστοφάκη μου προκαλεί τουλάχιστον αηδία. Τους διαβεβαίωσα λοιπόν ότι «δηλώσεις μετανοίας» δεν υπογράφω. Θα συνεχίσω να ασκώ πολιτική κριτική τους αρέσει δεν τους αρέσει και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να κατασπαράξουν την ζωή μας».

Απάντηση