Πάγκαλος: Συμμαχήστε με τη Δεξιά!

Αφού ο αρραβώνας με τη ΔΗΜΑΡ καταλήγει σε ναυάγιο, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει άλλη μια αμφίπλευρη διεύρυνση, είναι το νόημα της πρόσφατης παρέμβασης του Θόδωρου Πάγκαλου, με άρθρο του στο Βήμα.

Ο γηραιός πρώην πολιτικός που με την παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι ακόμη και τώρα διεκδικεί ρόλο στις εξελίξεις, με την αμέριστη στήριξη βεβαίως των φιλο-μνημονιακών μέσων ενημέρωσης, προσπαθεί να στρέψει το τιμόνι των συνεργασιών της Ιπποκράτους αποφασιστικά στα δεξιά, με δεδομένη την άρνηση από τον Φώτη Κουβέλη. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «το μέλλον δεν πρέπει να αναζητηθεί στο παραδοσιακό πεδίο διαμόρφωσης προτάσεων από τον ευρύ και γενναιόδωρο χώρο της Κεντροαριστεράς». Οι προτάσεις συμμαχιών πρέπει να έχουν αντιθέτως «αμφίπλευρο χαρακτήρα» με έμφαση «στους προοδευτικούς κεντρώους και φιλελεύθερους πολίτες». Αντί να γράψει για νεοδημοκράτες, μίλησε για τους πολίτες «που πιστεύουν στη δημοκρατία, θέλουν τη διεύρυνση των δικαιωμάτων αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους και έχουν ιδιαίτερη φροντίδα για την κοινωνική ισορροπία και τη δικαιοσύνη είναι δυνατόν να έρθουν σε διάλογο μαζί μας».

Με λίγα λόγια, η πρόταση Πάγκαλου είναι να μονιμοποιηθεί ο δεσμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να διεκδικήσει από κοινού την ψήφο στις αυτοδιοιητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Απάντηση