Ούτε αράδα για ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ για τη νέα ηγεσία του ΚΚΕ το Μακελειό στη Μανωλάδα όπου το Κόμμα του Δ. Κουτσούμπα έδειξε τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Διοργάνωσε την Πέμπτη πρώτο από όλους καλά οργανωμένη διαδήλωση στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ οργάνωσε διαμαρτυρίες και πικετοφορίες στην Αττική και σε άλλες πόλεις. «Δραστηριότητες με χαρακτηριστικό την αμεσότητα και τη μαζικότητα» έγραψε ο Ριζοσπάστης τονίζοντας ότι λέξη δεν έγραψαν οι αστικές εφημερίδες, που «καμώνονται και τις υπερευαίσθητες στα ζητήματα της μετανάστευσης» ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ούτε αράδα δεν έγραψε και  η «Αυγή». 

 Και ο Ριζοσπάστης συχνά δείχνει ανάλογη διάθεση εξαφάνισης πρωτοβουλιών άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, το ένα λάθος όμως δεν δικαιολογεί το άλλο.
Το ΚΚΕ για την άμεση και μαζικότατα κινητοποίηση στη Μανωλάδα (στην οποία στις τελευταίες εκλογές απέσπασε μόλις 24 ψήφους και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόλις 1) αξίζει πολλά μπράβο.
Ο Περισσός διαμαρτύρεται δικαίως για την εξαφάνιση των κινητοποιήσεων από τα αστικά και τα «εναλλακτικά» μέσα.  Ίσως όμως θα πρέπει να προβληματιστεί και για το αν γενικότερα ο αυστηρά κομματοκεντρικός χαρακτήρας των κινητοποιήσεων  δρα σε ένα βαθμό περιοριστικά όσον αφορά την ευρύτητα του καλέσματος, της κάλυψης των κινητοποιήσεων και της ακόμα πιο μαζικής συμμετοχής του κόσμου πέραν της άμεσης επιρροής του.  

To σχόλιο του Ριζοσπάστη αναλυτικά: 

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά το μακελειό στη Μανωλάδα, το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, δίνοντας άμεση απάντηση στο κράτος, στους μεγαλοκαλλιεργητές και στις τοπικές αρχές που ευθύνονται για το σύγχρονο δουλεμπόριο στα φραουλοχώραφα. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαμαρτυρίες στην Αττική, ενώ πικετοφορίες διοργάνωσε το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις. Δραστηριότητα με χαρακτηριστικό την αμεσότητα, τη μαζικότητα, αλλά τα διαδικτυακά Μέσα των αστών δεν έγραψαν λέξη. Το αποσιώπησαν και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό συνεχίστηκε και χτες, λέξη δεν έγραψαν οι αστικές εφημερίδες, που μερικές καμώνονται και τις υπερευαίσθητες στα ζητήματα της μετανάστευσης. Ούτε αράδα δεν έγραψε και η «Αυγή». Για όλους αυτούς οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, δεν υπήρξαν ποτέ. Γιατί τέτοια αποσιώπηση; Επειδή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δεν αρκούνται απλά στην καταγγελία και στην περιγραφή του προβλήματος στη Μανωλάδα, αλλά δείχνουν και τις πραγματικές αιτίες του, που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και η σαπίλα του συστήματος μέχρι το μεδούλι. Επειδή το ΚΚΕ λέει ότι διέξοδος για Ελληνες και μετανάστες εργάτες είναι να παλέψουν μαζί για να πάρουν τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές, επειδή χωρίς αυτούς «γρανάζι δε γυρνά». Και επειδή το ΠΑΜΕ προωθεί έμπρακτα και όχι στα λόγια αυτή την κοινή δράση, με ταξικά χαρακτηριστικά και όχι στη βάση ρηχών αντιρατσιστικών συνθημάτων, που κρύβουν την ουσία της ταξικής εκμετάλλευσης στον καπιταλισμό. Να γιατί το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δε χωράει στις σελίδες και τα τηλεπαράθυρα των αστικών ΜΜΕ. Να γιατί είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους το «Ριζοσπάστη», τον «902» και το portal του ΚΚΕ, το 902.gr.

Απάντηση