Διαπλεκόμενοι: Δεξιοί συγχωνευτείτε γιατί χανόμαστε

Πανικό έχει προκαλέσει στα διαπλεκόμενα συμφέροντα ή αλλιώς στο βαθύ μνημονιακό στρατόπεδο (εντός συνόρων) το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου .  Εφεδρείες, επιχειρηματικά λόμπι επιμελητήρια ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην ανοιχτά φιλομνημονιακή πτέρυγα της δεξιάς πολυκατοικίας Ν.Δ, ΛΑΟΣ, Τζήμερο, Δράση και Ντόρα να συγχωνευτούν το πολύ σε δύο σχήματα. Ένα της «επανενωμένης» κεντροδεξιάς με Καρατζαφέρη και Ντόρα μέσα, αλλά αν είναι δυνατόν χωρίς τον Α. Σαμαρά στο τίμόνι που θεωρείται ήδη «καμένο χαρτί».  Και ένα επιθετικό ανοιχτά νεοφιλελεύθερο με στελέχη από ΔΗΣΥ, Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία και λοιπές εφεδρείες. Η Ντόρα κρίνεται και αυτή από τα επιτελεία βαρίδιο για την ηγεσία του νεοφιλελεύθερου σχήματος και προκρίνεται η επιστροφή στη ΝΔ .  Θεωρείται επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της ονομασίας και της ηγεσία της ΝΔ. Το πρόβλημα είναι ότι αν γίνουν οι εκλογές σε ένα μήνα δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο.

. Οι εξελίξεις αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση σε Στέφανο Μάνο, Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, εν όψει της διαφαινόμενης νέας εκλογικής αναμέτρησης, και ήδη πολλά είναι τα στελέχη που τάσσονται δημοσίως υπέρ αυτής της κατεύθυνσης.

Μιλώντας στο Βήμα ο βουλευτής της ΝΔ Αδ.Γεωργιάδης είπε ότι ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει άνοιγμα από πλευράς του Αντ.Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του για την «ανάγκη η Ντόρα Μπακογιάννη να συνδράμει τη Νέα Δημοκρατία». Σ’αυτή την κατεύθυνση οι επόμενες εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών, ένα πραγματικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξης».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του Γιάννη Παπαθανασίου «Εγώ πιστεύω στην ενωμένη κεντροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος σε Ντ.Μπακογιάννη, Στ.Μάνο, Θ.Τζήμερο, Γ.Καρατζαφέρη και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, «απέναντι στον λαϊκισμό του Τσίπρα».
Το πρόβλημα είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 35%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πάνε για αξιωματική αντιπολίτευση και ο παλιός δικομματισμός οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων.

Απάντηση