Παπαρήγα: Οι οπορτουνιστές δεν μπορούν να γίνουν επαναστάτες

Αλλά οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές.
Η Αλέκα Παπαρήγα στην παρέμβαση της στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής  έκλεισε οριστικά την πόρτα για άλλη μια φορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, τους τροτσκιστές, τους κινεζόφιλους και τον Λαφαζάνη. Ακόμα υποστήριξε ότι το σύστημα ανέσυρε από την αφάνεια τον Αλέκο Αλαβάνο για να συγκροτήσει το νέο αντιΚΚΕ αριστερό χώρο τον οποίον οι αντιδραστικές δυνάμεις προσπαθούν να δυναμώσουν  και να ανασυγκροτήσουν.

Συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις μπορεί να γίνει όπως είπε μόνο στα πλαίσια των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων πάνω σε συγκεκριμένα θέματα: αποφάσεις για απεργίες, χαράτσια αλλά όχι σε καμία περίπτωση κεντρική πολιτική συνεργασία: «Εδώ πρέπει να το έχουμε καθαρό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μ’ αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ’ το Κόμμα» κατέληξε.

Δηλαδή με τη λογική αυτή αν  ο επί χρόνια βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος διαφωνούσε και αποχωρούσε, (που δεν θα συμβεί)  το κόμμα  αποκλείει κάθε μελλοντική συνεργασία μαζί του;  Είναι πραγματικά πιο λογικό να έχει μελλοντικούς συμμάχους το ΚΚΕ μόνο πρώην φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ ή της δεξιάς;

«Και να το πούμε, οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται.» συμπληρώνει. Προφανώς όσοι έφυγαν ή στην πορεία της ζωής τους συμμετείχαν σε οπορτουνιστικά σχήματα κόλλησαν το μικρόβιο του οπορτουνισμού, το οποίο είναι μια θανάσιμη αμαρτία για την οποία δεν υπάρχει δυστυχώς καμία εξιλέωση ή θεραπεία. 

Αναλυτικά το απόσπασμα από την παρέμβαση της Α. Παπαρήγα:

 

Η, αν θέλετε, έχει γίνει και μία προσαρμογή. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται περισσότερο, τώρα ανακαλύφθηκε ότι το Μέτωπο πρέπει να γίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ. Κοιτάξτε, σύντροφοι, εδώ πρέπει να είμαστε καθαροί. Δεν μπορεί να κάνεις συνεργασία πολιτική, άλλο μέσα στο κίνημα μπορεί να συμπίπτεις μ’ αυτούς, εννοώ στα όργανα τα εκλεγμένα, να ψηφίζεις από κοινού μια απόφαση για ένα θέμα, για τα χαράτσια, για απεργίες – εδώ ψηφίζουμε με τους ΠΑΣΟΚους και τους Νεοδημοκράτες, έχει ψηφιστεί απεργία, βεβαίως με άλλο περιεχόμενο και συνθήματα εμείς – αλλά δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ’ το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα.

Και να το πούμε, οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται. Είναι κρίσιμο ζήτημα. Και τι μαζικότητα δηλαδή θα αποκτήσει το κίνημα; Μόλις πάμε εμείς με τον Λαφαζάνη, και δεν λένε με τον Λαφαζάνη, να τον τραβήξουμε απ’ τον Συνασπισμό και μόλις πάμε εμείς και κάνουμε κι ενιαίο φορέα – έτσι το καταλαβαίνουν – συμμαχικό, ο εργάτης δεν θα φοβάται μη χάσει τη δουλειά του στην απεργία, αμέσως ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα ακολουθήσει; Είναι κι αστεία.

Είναι τυχαίο, σύντροφοι, ότι φιλοξενείται τώρα στον αστικό Τύπο ο Αλαβάνος, είναι τυχαίο ότι στους «Νέους Φακέλους» του Παπαχελά, που είναι μια πολύ χρήσιμη εκπομπή για να ξέρεις τι λένε οι αστοί, έχει τώρα τον Αλαβάνο έναν απ’ τους δύο προσκαλεσμένους μαζί με τον Πάγκαλο; Είναι τυχαία η ανάσυρση του Αλαβάνου, που τον είχαν στο ανάθεμα; Είναι καθαρά ο νέος αντιΚΚΕ αριστερός χώρος, τον οποίο προσπαθούν να τον δυναμώσουν και να τον ανασυγκροτήσουν. Οταν σε έχουν κάθε μέρα στον αστικό Τύπο, θετικά, ε, ένα τέτοιο Κόμμα δεν χρειάζεται τώρα πόδια κάτω, εκλογικά μπορεί να αποκτήσει και μία δύναμη και θα πηγαίνουμε στις εκλογές με το «γιατί δεν συνεργάζεστε μ’ αυτούς;». Εδώ πρέπει να το έχουμε καθαρό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μ’ αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ’ το Κόμμα.

Απάντηση