Άγιο το νερό, αρκεί να είναι δημόσιο

Μια πολύ εύστοχη παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι χτες στον Πειραιά, κατά τον καθιερωμένο επίσημο αγιασμό των υδάτων. Με το σύνθημα «Θάλασσα – Ακτές – Νερό, μην ξεπουλάτε κάθε Δημόσιο Αγαθό», τόνισαν με έναν αιχμηρό συμβολισμό ότι η τροϊκανή επέλαση στη δημόσια περιουσία δεν μπορεί να ξεχαστεί από την ψευτο-αισιόδοξη νότα που επιχείρησε με φανερή αμηχανία να περάσει ο πρωθυπουργός.

kinitopoiisi 3Την ακτιβιστική αυτή ενέργεια δεν πτόησε ούτε το πολικό ψύχος που επικρατούσε, ούτε οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχτηκαν μπροστά από τους Οικολόγους Πράσινους. Παράλληλα, μοιράστηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια, με τις θέσεις του κόμματος για τους υδάτινους πόρους και το νερό. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης και Κωνσταντίνα Κοσμίδου, τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου Γιάννης Χαραλαμπάκης, Κώστας Καλογράνης, Μαρία Λιόση και Ιάκωβος Αλαβάνος και τα μέλη της Παναττικής Γραμματείας Κυριάκος Τσιπούρας και Γιάννης Δελής.

Οι τρεις βασικές δέσμες μέτρων που προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους υδάτινους πόρους είναι:

– Απόρριψη της ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω της πώλησης δημόσιων εταιριών ύδρευσης. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις αποτελούν μία χειροπιαστή εναλλακτική πρόταση.

-Προετοιμασία για βασικά έργα προστασίας και ορθολογικής χρήσης των υδατικών πόρων που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο και θα στηρίζονται στην πράσινη καινοτομία και θα εστιάζουν στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση νερού καθώς και στη βελτίωση των συστημάτων άρδευσης.

– Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων για όλα τα υδατικά διαμερίσματα της χώρας και σύσταση των Περιφερειακών Συμβουλίων Υδάτων προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση για κάθε Περιφέρεια.

Απάντηση