Συνέδριο των Πρασίνων στη Λαμία

Άλλη μια αντισυμβατική πρωτοβουλία των Οικολόγων Πρασίνων που θα πραγματοποιήσουν στη Λαμία το συνέδριό τους, γιορτάζοντας και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του κόμματός τους.

Όπως ανακοινώθηκε, πάνω από 200 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν στην πόλη στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων. Το Συνέδριο φέτος, που θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα, είναι αφιερωμένο στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του φορέα και γίνεται στη Λαμία στο πλαίσιο στήριξης της αποκέντρωσης. Η πρώτη μέρα (Παρασκευή) του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν στις 19:30 την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Δέκα Χρόνια Οικολόγοι Πράσινοι | Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, μια απάντηση στην κρίση». Και στις 21:30 μια μουσική βραδιά θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή συγκροτημάτων.

Στο Συνέδριο θα ληφθούν αποφάσεις για:

– την οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου των ΟΠ με στόχο τη δραστηριοποίηση και την ενίσχυση συμμετοχής των πολιτών σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Η οργανωτική ανασυγκρότηση θα γίνει το όχημα για την κινητοποίηση ενεργών πολιτών για τη διαμόρφωση δομών αλληλεγγύης και συμμετοχικής δημοκρατίας, μακριά από τους δογματισμούς και τα άκρα που προτάσσουν οι εποχές.

– τον προσδιορισμό των πολιτικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων βάσει της υπάρχουσας συγκυρίας με σεβασμό στο μακροχρόνιο όραμα της πολιτικής οικολογίας.

– την επικαιροποίηση των προγραμματικών τους θέσεων με το βλέμμα στην εκ νέου διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης, εναλλακτικής, βιώσιμης λύσης διεξόδου από την πολλαπλή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.

Απάντηση