Γιατί ο Χρύσανθος και όχι ο Φαήλος;

Εξοργίστηκε -λένε τώρα- ο Γκίκας Χαρδούβελης εξαιτίας της παρουσίας του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη χθεσινή σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα. Στραβομουτσούνιασε ο Γκίκας, όμως στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να τονίσουν: «Ο κ. Λαζαρίδης εκπροσωπεί σε αυτές τις συσκέψεις τον πρωθυπουργό, αποτελεί μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας που έχει ορίσει ο κ. Σαμαράς και θα παρίσταται στις συναντήσεις με τους δανειστές όποτε κρίνεται σκόπιμο».
Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Μπορεί να λείπει η γενιά του Πολυτεχνείου από μια τέτοια διαπραγμάτευση; (Και για να μην αδικούμε τη γενιά συνολικά, να διευκρινίσουμε: ένας εκπρόσωπος της γενιάς ο οποίος βρήκε θαλπωρή στην αγκαλιά της εξουσίας.)
Όμως η απορία μας είναι άλλη. Γιατί ο Χρύσανθος και όχι ο Φαήλος Κρανιδιώτης; Δεν είναι πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού; Τι του λείπει του Φαήλου; Και λέγειν και εμφάνιση και άνεση έχει. Δεν είναι αυθεντικός εκπρόσωπος της σαμαρικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, της αισθητικής και του ύφους της;
Ίσως στην επόμενη συνάντηση του Χαρδούβελη με την τρόικα πρέπει να κληθεί η Άννα Παναγιωταρέα. Με την πλούσια πείρα που απέκτησε εκπροσωπώντας το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, είναι σίγουρο ότι θα ταπώσει τους ξένους που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες και Αμφιπόλεις αυτοί… μην πούμε τώρα. Και στην κατάλληλη στιγμή, στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να εισβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης τσιρίζοντας σε άψογα αρχαία ελληνικά, συνοδευόμενος από τον Μάκη Βορίδη κραδαίνοντα αρχαιοελληνικό πέλεκυ.
Παγερά αδιάφορο αφήνει το λαό αυτό το «καυτό παρασκήνιο», όπως το χαρακτήρισαν.  Ας εκπροσωπεί τον Σαμαρά όποιος ο αρχηγός θελήσει: από τη Μαρία Πενταγιώτισσα μέχρι τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Απάντηση