Επιστράτευση Ολάντ: Και ήρθαν πάλι ντυμένοι σαν φίλοι οι εχθροί μας

Απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του ελληνικού λαού…υπόσχεται λεφτά ο Ολάντ! 

Τι καλά που οι ΈΛληνες έχουμε τόσο καλούς «φίλους» που μας «προειδοποιούν» μην κάνουμε λάθος επιλογές τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Πόσους λύκους μεταμφιεσμένους σε λαγούς ακόμα θα βγάλουν από το καπέλο τους ενώ έχουν απομείνει τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές; Είδαμε στελέχη να εξαγοράζονται πολιτικά την τελευταία στιγμή και να ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος στο κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφιοι. Ωστόσο νέο φρούτο αποτελεί η τόσο ανοιχτή επιστράτευση του ευρωπαϊκού πολιτικού προσωπικού μέσα από τα κανάλια της διαπλοκής και να απειλούν ανοιχτά τον ελληνικό λαό παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στις εσωτερικές διαδικασίες μια ανεξάρτητης (υποτίθεται) χώρας λες και πρόκειται για προτεκτοράτο. Να δούμε αν ο Ομπάμα μετά τις συστάσεις που έκανε θα βγει και στην Τατιάνα.
Τους μαφιόζους στις ταινίες θυμίζουν οι απειλές του Φρανσουά Ολάντ προς τον ελληνικό λαό:

-«Με απειλείς;»
-«Σας προειδοποιώ..σαν φίλος να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας».


Τήρηση των δεσμεύσεων, οι οποίες δεν είναι δεσμεύσεις του ελληνικού λαού αλλά μιας ηττημένης ηθικά και πολιτικά ηγεσίας που εκλέχτηκε με εντελώς διαφορετικό πρόβλημα, σημαίνει ότι δεν αμφισβητείς το μνημόνιο, δεν αμφισβητείς τη δανειακή σύμβαση και το χρέος και συνεχίζεις την ίδια πολιτική που έχει φέρει την καταστροφή στην Ελλάδα. Ο μόνος τρόπος ωστόσο για την Ελλάδα να ανακάμψει είναι να μην τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις όσο και αν οι ξένοι τώρα τάσσουν κάποιες μικρές βελτιώσεις που δεν αλλάζουν την ουσία του μνημονίου. Ο Ολάντ, η Τρέμη και οι υπόλοιποι θιασώτες του μνημονίου μακάρι να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.
Και τι έχουν οι Έλληνες να περιμένουν αν συμφωνήσουν ότι θα αποπληρώσουν το χρέος στο ακέραιο; Μα ότι ο ίδιος ο φίλος θα μεριμνήσει ώστε να έρθουν κονδύλια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα: «Ζητώ από τους Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη.»
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως ο ίδιος από τη μέρα της εκλογής του έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως τα μέτρα αυτά θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα «αν αποφασίσει να παραμείνει στο ευρώ και να τητήσει τις δεσμεύσεις της». Σε αντίθετη περίπτωση, αν και επισήμανε πως σέβεται τον ελληνικό λαό, προειδοποίησε «ως φίλος της Ελλάδας» πως θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν την απομάκρυνση της χώρας μας από το ευρώ.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, σε περίπτωση ακύρωσης του μνημονίου, ο Φ. Ολάντ σημείωσε ότι «η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη».
Ολόκληρη η συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στο Mega (απ’το tvxs.gr):

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Καλησπέρα σας, κύριε Πρόεδρε.

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Καλησπέρα σας.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτήν τη συνέντευξη. Είναι μεγάλη τιμή να σας φιλοξενούμε στο Δελτίο των 20:00 στο MEGA. Αρχίζω απ’ το ελληνικό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται πάνω σε ορισμένες ιδέες για ύφεση κι οι οποίες απέχουν απ’ την πραγματικότητα. Το συνολικό ποσοστό ύφεσης στην Ελλάδα είναι 20% τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποιες είναι, λοιπόν, οι αλλαγές στις οποίες μπορούν να ελπίζουν οι Έλληνες μετά την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Να ελπίζουν σε επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής; Να ελπίζουν ότι μισθοί και συντάξεις δεν θα μειωθούν περαιτέρω κι ότι η Ευρώπη θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Από τη στιγμή που εξελέγην Πρόεδρος της Γαλλίας έθεσα την ανάπτυξη ως προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή δέσμευση. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όπου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Τήρηση των δεσμεύσεων, που έχουν ληφθεί, δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Επικαλέστηκα ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη της Ελλάδας.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος επ ‘ αυτού; Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να βγει η χώρα απ’ την Ευρωζώνη, διότι αυτό θα κόστιζε πολύ ακριβά στην Ευρωζώνη. Αληθεύει ή υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οποίο ορισμένοι προετοιμάζονται;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μετά τις εκλογές του Μαϊου όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ορισμένα, όμως, θέλουν την ακύρωσή του. Σ’ αυτήν την περίπτωση η οικονομική βοήθεια θα διακοπεί;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Δεν θέλω να πιέσω. Δεν θα πει ο Πρόεδρος της Γαλλίας στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν θέλω να αρχίσω τις απειλές. Δεν είναι σωστή στάση. Είναι δυνατόν, και ως Πρόεδρος θα μεριμνήσω, να έρθουν κονδύλια στην Ελλάδα για ανάπτυξη και να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα. Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μπορώ να σας κάνω άλλη μια ερώτηση; Αληθεύει αυτό που λένε ορισμένοι ότι οι Ευρωπαίοι βιάστηκαν να διευθετήσουν το ισπανικό πρόβλημα ώστε να προετοιμάσουν την Ευρώπη για ένα ελληνικό «ατύχημα»;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Όχι, δεν είναι αλήθεια. Ήταν επείγον να διευθετηθεί το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την Ισπανία να μην μπορεί πλέον να αναχρηματοδοτηθεί. Βλέπετε ότι δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά κι άλλες χώρες ακόμη κι αν η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική. Όμως, δεν είναι αλήθεια να πιστεύει κανείς ότι η στήριξη στην Ισπανία έγινε για να χειριστούμε καλύτερα την περίπτωση της Ελλάδας αργότερα. Όχι. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις καταστάσεις όπως αυτές παρουσιάζονται και παρεμβαίνει γρήγορα όπως έγινε παλαιότερα για την Ελλάδα και σε ένα διαφορετικό πλαίσιο για την Ισπανία.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Γνωρίζετε τι λέγεται στην Ελλάδα; Ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που μιλούν που εκφράζουν τις ιδέες τους για το παρόν, το μέλλον της Ευρώπης, αλλά στο τέλος η Ευρώπη κάνει αυτό που επιθυμεί η κ. Μέρκελ. Το λένε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους την περασμένη περίοδο έχοντας στο μυαλό τους ότι ο Νικολά Σαρκοζί κυρίως στο τέλος συμφωνούσε πάντα με την κ. Μέρκελ. Πώς θα αλλάξει αυτό;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Κατ’ αρχήν, υπάρχει αλλαγή. Οι Γάλλοι θέλησαν να είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό έγινε. Υπήρξε και μια δεύτερη αλλαγή. Κατόρθωσα, κατά κάποιον τρόπο, η ανάπτυξη να είναι το θέμα για το οποίο θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Ευρωπαίοι και θα λάβουν νέες δεσμεύσεις. Υπάρχει και μια τρίτη αλλαγή. Ότι η οικονομική κατάσταση έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να πρέπει επίσης να έχουμε εγγυήσεις για να διασφαλιστούν οι τράπεζες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Επομένως, βρισκόμαστε ήδη σε άλλο στάδιο. Αυτό πρέπει να καταλάβουν κι οι Έλληνες: Ότι δεν θα είναι μόνο δυο άνθρωποι στην Ευρώπη που θα αποφασίζουν για λογαριασμό των άλλων. Δεν αληθεύει, δεν ξέρω αν αλήθευε στο παρελθόν, αλλά, στο μέλλον δεν θα είναι έτσι.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τις πιο αδύναμες χώρες, κύριε Πρόεδρε. Όμως, η Ευρώπη δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το θέμα, το θέμα της ανάπτυξης. Δηλαδή, δεν σκέφτονται όλοι ότι η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη πρέπει να είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Είναι αλήθεια. Στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν σκέφτονται το ίδιο στο θέμα της ανάπτυξης, της πειθαρχίας, της εποπτείας των τραπεζών, του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των ευρωομολόγων. Υπάρχουν διαφορές αλλά, έχει σημασία να βρούμε έναν συμβιβασμό στο τέλος. Και θα μεριμνήσω ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Θα τον βρείτε;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Προϋποθέτει σοβαρή δουλειά στα δημοσιονομικά. Στη χώρα μου θα κάνουμε επιλογές που θα μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά. Διότι και εμείς έχουμε μεγάλο χρέος. Όμως, θα υπάρξουν και αναπτυξιακές επιλογές. Εξάλλου, λέω αυτό το τόσο απλό πράγμα: Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, και η Ελλάδα είναι η απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος. Επομένως, πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι αλλά, ταυτοχρόνως χρειαζόμαστε αυξημένη οικονομική δραστηριότητα για περισσότερα φορολογικά έσοδα τα οποία θα βελτιώσουν τα δημόσια ταμεία κάθε χώρας.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μια τελευταία ερώτηση. Πολλοί, όχι μόνο στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων. Ας δούμε πώς είναι η σημερινή εικόνα. Ήδη τρεις χώρες έχουν μνημόνιο. Μια άλλη χώρα, η Ισπανία, έχει ένα μνημόνιο «λάιτ» όπως λέγεται. Ίσως αύριο κι άλλες χώρες μπουν σε πρόγραμμα. Τι σημαίνει αυτό, λοιπόν; Ότι βρισκόμαστε ενώπιον της δημιουργίας μιας Ευρώπης εκείνων που δανείζει κι εκείνων που δανείζονται; Αυτό είναι το όραμά σας για την Ευρώπη; Αυτό ήταν το όραμα του Στρατηγού Ντε Γκωλ που μιλούσε για μια Ευρώπη που εκτείνεται απ’ τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια Όρη;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Υπάρχει μια Ευρώπη των 27. Και δεν έχει υποχρεωτικά τις ίδιες ταχύτητες για να χειριστεί έναν αριθμό προβλημάτων ή ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνων. Το καταλαβαίνω απολύτως. Η απόδειξη είναι ότι υπάρχει κατ’ αρχήν η Ευρωζώνη και μετά οι χώρες που δεν ανήκουν σε αυτήν. Η Γαλλία, η Ελλάδα, είμαστε στην Ευρωζώνη. Επομένως, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας να κάνουμε προσπάθειες σε ό,τι αφορά τις ευθύνες μας αλλά, υπάρχει ήδη μια πρώτη ένωση, η Ένωση του ευρώ. Κι εγώ θέλω να διατηρήσω την Ευρωζώνη. Οι χώρες που την απαρτίζουν πρέπει να παραμείνουν εντός αυτής. Με τον όρο να το θέλουν, να το αποφασίσουν πράγμα που θα κάνουν οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Αυτό είναι το μήνυμά σας προς τον ελληνικό λαό ή θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Είμαι Γάλλος, φίλος των Ελλήνων. Τους ζητώ να μου έχουν εμπιστοσύνη. Δεν είμαι υποψήφιος, αλλά, Πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν έχω καμία θέση να επιβάλω στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Διότι δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα, η οποία είναι σπουδαία και περήφανη χώρα. και περιμένει να την κυβερνήσουν μόνον οι Έλληνες. Συνεπώς, αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και να είναι ειλικρινείς. Δηλαδή, να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο. Κι αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει διότι είναι απαραίτητο και ταυτοχρόνως πρέπει να γίνουν προσπάθειες αλλά, δίκαια. Αυτό ήταν το πρόγραμμά μου για τη Γαλλία. Είναι αναγκαίες οι προσπάθειες, αλλά, να είναι δίκαιες. Οι έχοντες και οι πιο πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις προσπάθειες.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

One thought on “Επιστράτευση Ολάντ: Και ήρθαν πάλι ντυμένοι σαν φίλοι οι εχθροί μας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: