Ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών: ψηλά η Αριστερά, στη βουλή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καταρρέει ο δικομματισμός.  Ανησυχία για τα ψηλά ποσοστά των νεοναζί
 

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» διεξάγουν πανελλαδική έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου. Nα σημειωθεί ότι η έρευνα δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή καθώς από το Σάββατο απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 16,4% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 9,2, οι ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,5%, η Χρυσή Αυγή στο 7,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισοδυναμεί με τους Οικολόγους Πράσινους στο 4,7% και ο ΛΑΟΣ στο 3%. Εκτός βουλής ΔΗΣΥ και Κοινωνική Συμφωνία.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος είναι λίγο διαφορετική από την πρόθεση ψήφου λόγο της αναγωγής.

 

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών Τσίπρας Α., Κουβέλης Φ. και Καμμένος Π. εμφανίζονται ως οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση ψήφου των αναποφάσιστων

όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταφέρνουν να πείσουν μόνο το 20% από αυτούς ενώ

είναι φανερή η πρόθεσή τους για επιλογή μικρότερων κομμάτων.

To γεγονός ότι η δημοσκόπηση είναι ανεξάρτητη είναι φυσικό να δημιουργεί ερωτηματικά για τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που συνδέονται με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα ειδικά στο φως των πρόσφατων σοβαρών καταγγελιών για στημένες δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας απέναντι σε όλες τις μετρήσεις.

Απάντηση