Υποψήφιος μακελάρης της Συρίας ο Ολάντ

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και ο «αέρας ανανέωσης» που φύσηξε στη Γαλλία μετατράπηκε σε φονική ιμπεριαλιστική ορμή. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απέλασε από τη χώρα του τον Σύρο πρέσβη ακολουθώντας τη γραμμή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, «δεν μπορεί να αποκλειστεί» μια στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία προκειμένου να τερματιστεί η κρίση. έσπευσε φυσικά να συμπληρώσει ότι αυτό θα γίνει με  τη νομιμοποιητική προβιά που θα παράσχει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ. Έτσι πολύ σύντομα φαίνεται ότι η εξ Ευρώπης ελπίδα για αλλαγή συσχετισμών υπέρ της …Αριστεράς διαψεύδεται, αφού ο νέος Γάλλος πρόεδρος ακολουθεί την πεπατημένη.

Πιο «αριστερά» από τον Ολάντ πήγε ακόμη και ο …Λευκός Οίκος, καθώς οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον ανέφεραν πως η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν είναι η σωστή πορεία δράσης αυτή τη στιγμή, διότι θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο χάος και μακελειό. Το νέο διεθνή κύκλο αποκλεισμού και απειλών εναντίον της Συρίας επέσυρε η αποδιδόμενη στο καθεστώς Άσαντ σφαγή περισσότερων από 100 αμάχων στη Χούλα από τις πιστές στον πρόεδρο παραστρατιωτικές ομάδες.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το ΚΚΕ τονίζει πως «καταδικάζει τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του λαού της Συρίας και τονίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις κι επεμβάσεις». Και περαιτέρω ζητά: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και γενικότερα να μην δοθεί το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής».

One thought on “Υποψήφιος μακελάρης της Συρίας ο Ολάντ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: