Διχασμός στους Πράσινους από φιλοΣΥΡΙΖική τάση

Εκπλήξεις επιφύλασσε το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων το Σαββατοκύριακο, το οποίο αν και πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, μακριά από τα φώτα του Τύπου, στιγματίστηκε από έντονες διαφωνίες και διχαστικές πρακτικές. Μερίδα των συνέδρων, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στην τελευταία αναμέτρηση, Ιωάννα Κοντούλη, κατήγγειλαν «πραξικοπηματικές ενέργειες» από μεριάς των Νίκου Χρυσόγελου και Μιχάλη Τρεμόπουλου, με αφορμή τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Επανεκκίνησης που σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν προβλέπεται καταστατικά και αποσκοπεί στον ιδεολογικό αναπροσανατολισμό του κόμματος.

Σήμερα η Αυγή φιλοξενεί άρθρο ενός εκ των διαφωνούντων, του Μάκη Κοψίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία του κόμματος θέλει «συνεύρεση ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο με δυνάμεις όπως ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ». Σε αντίθεση, περίπου εξήντα στελέχη των Πρασίνων, δηλώνουν πως η προσέγγιση πρέπει να στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε έξι μήνες ένα νέο συνέδριο θα αποφασίσει και πάλι», γράφει ο Μ. Κοψίδης, εκτιμώντας ότι είναι εφικτή «η αντιστροφή της πορείας με έναν ριζοσπαστικό αριστερό βηματισμό».

Την Τετάρτη το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου από τους νέους εκπροσώπους του κόμματος, όπου θα δοθούν μάλλον οι απαντήσεις από μεριάς της νέας πλειοψηφίας.

update 12/12: Η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για αδιευκρίνιστους λόγους αναβλήθηκε.

Απάντηση