«Διαζύγιο» Οικολόγων – Καμίνη λόγω …βίλας Αμαλίας

Την αποχώρησή τους από το Δημοτικό Σχήμα του Δημάρχου Αθηναίων και τη ρήξη της συμμαχίας τους ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές toy 2010 με το σχήμα Οικολογική Αθήνα σε σύμπραξη με τον Γιώργο Καμίνη.

Αντιπροσωπεία της παράταξης που αποτελείτο από την Ιωάννα Κοντούλη και τον Ιάκωβο Αλαβάνο εξήγησε σήμερα στον Γ. Καμίνη ότι η συνεργασία ήταν ετεροβαρής, διότι ποτέ οι εκπρόσωποι της δεν συμμετείχαν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι οποίες παράλληλα απείχαν πολύ από τις προγραμματικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά.

Ως παραδείγματα τέτοιων αποφάσεων, αναφέρθηκε η ανάπλαση του Βοτανικού, η οποία γίνεται προς όφελος συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων, στον τρόπο αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή αυτοδιαχειριζόμενων χώρων – ήταν μια από τις κόκκινες γραμμές της Οικολογικής Αθήνας ο σεβασμός των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων – όπως η αγορά στην Κυψέλη και η βίλα Αμαλίας αλλά και στην αντιμετώπιση με αστυνομική καταστολή μη βίαιων διαμαρτυριών όπως η παραμονή των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, και οι πεζοπόροι που είχαν έρθει από την Βαρκελώνη για να συμπαρασταθούν στην χώρα μας.

Απάντηση