Οδηγίες για σκουπιδοφάγους


Η εικονιζόμενη αφίσα, με οδηγίες υγιεινής προς τροφοσυλλέκτες, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες κολλημένη σε πολλούς κάδους απορριμμάτων στα Χανιά.

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος, που το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε. Ίσως να πρόκειται για έναν μεμονωμένο σουρεαλιστικό παροξυσμό του υπουργείου (που δεν φημίζεται ούτε για το χιούμορ του ούτε για την ευαισθησία του για τους αναξιοπαθούντες), για την πιλοτική εφαρμογή κάποιου προγράμματος. Είναι όμως πολύ πιθανό να πρόκειται για μια εμπνευσμένη φάρσα, που θέλει να υπογραμμίσει την κατάντια μας. (Εκτός και αν κάποιοι ανακαλύψουν ότι την αφίσα την κόλλησαν Τούρκοι πράκτορες που θέλουν να δυσφημήσουν την Ελλάδα!)

Ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος. Καθώς το κράτος είναι ανίκανο να καταπολεμήσει τα ναρκωτικά, δίνει καθαρές σύριγγες στους τοξικομανείς. Έτσι, σύμφωνα με την αφίσα, οι δήμοι, η εκκλησία και οι ΜΚΟ θα παρέχουν δωρεάν το «υλικό προφύλαξης».

Πέρα από την πλάκα, η τραγική αλήθεια παραμένει: πληθαίνουν οι Έλληνες που τρέφονται από τα σκουπίδια. Δυστυχώς, πέρα από τον «Ηλίθιο και τον πανηλίθιο» («Τhe Dumb and the Dumber»), υπάρχει και το ελληνικό «dumpster dive»… που δεν είναι χόμπι. Ας ελπίσουμε ότι στις ερχόμενες εκλογές, οι Έλληνες δεν θα αποδειχτούν ηλίθιοι και πανηλίθιοι ψηφίζοντας τα ντιζαϊνάτα και ανακυκλούμενα σκουπίδια της αστικής πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΑΦΙΣΑ

Οδηγίες προς σιτιζόμενους πολίτες από του κάδους απορριμμάτων

  1. Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένα γάντια κατά τη διάρκεια του ψαξίματος.

  2. Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένο κάλυμμα κεφαλής

  3. Να φορούν αποστειρωμένο χιτώνιο.

  4. Να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα αποφάγια, ιδιαίτερα τη νύχτα που έχει χαμηλό φωτισμό.

  5. Να καθαρίζουν τα δόντια τους πριν και μετά το φαγητό.

* Τα παραπάνω υλικά προφύλαξης θα παρέχονται από τους δήμους, την εκκλησία και τις ΜΚΟ. Μετά τη χρήση τους να επιστρέφονται.

Επίσης οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και η αστυνομία θα φροντίζουν για την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Απάντηση