Οccupy EPT: η απάντηση στο τρικομματικό λουκέτο

Σήμερα δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για παύση εργασιών στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αντιδρούν με κατάληψη διαρκείας, αποφασισμένοι
να κρατήσουν «με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή».

Επίσης καλούν πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών το απόγευμα της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.
Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας.
Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

‘Υστερα από τη συρρίκνωση, τον εξευτελισμό και τον κλινικό θάνατο της ΕΡΤ, δηλ. ύστερα από τα «επιτεύγματα» της τρικομματικής κυβέρνησης, αποφασίζεται και ο επίσημος θάνατος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με σκοπό τα καλύτερα “φιλέτα” της να πάνε για ιδιωτικοποίηση.

Ο Σαμαράς, ο κυρ-Φώτης και ο Βενιζέλος έκαναν το καλύτερο δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες. Ξεδόντιασαν την ΕΡΤ, εξαθλίωσαν τους εργαζόμενούς της, για να κυριαρχήσει το μιντιακό-επιχειρηματικό κράτος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα σταθεί «απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ».

O γ.γ. του ΚΚΕ ,Δ. Κουτσούμπας, δήλωσε:

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

Μόνο γέλιο (πικρό) μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής που επικρίνει την ΕΡΤ για ένα από τα λίγα καλά της, υποστηρίζοντας ότι αυτή «δεν σέβεται 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, τους υβρίζει διαρκώς ως… ‘νεοναζί’ και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματός μας». Για άλλη μια φορά στο πλευρό του συστήματος.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ … που συμπολιτεύονται τάχα αντιπολιτευόμενοι.

 

Δείτε τον…. δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΑ (!!) Σίμο Κεδίκογλου, χωρίς ίχνος ντροπής να ανακοινώνει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης… Όπως παραδέχεται η «ΕΡΤ έχει τεράστια περιουσία η οποία όμως παραμένει αδρανής».  Όλα δείχνουν ότι αυτή η τεράστια περιουσία θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση. Τι ωραίο πλιάτσικο…που θα έλεγε και ο Τζόναθαν Κόου.

Να θυμηθούμε ότι ότι ο απίστευτος πολιτικός απατεώνας έλεγε τα εντελώς αντίθετα πριν ενάμιση χρόνο…

 

 

Live stream by Ustream

Απάντηση