Ο «τραυματισμένος Ομπάμα» κερδίζει τους… εξωγήινους!

 του Μάκη Γεωργιάδη

Δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και ο Ομπάμα τραυματίας! Μια είδηση βόμβα  με ένα και μόνο χτύπημα στο twitter του παγκοσμίου κύρους Associated Press. Καλημέρα κ. Γουέλς  Η πραγματικότητα του 2013 σας περιμένει και η ιστορία  γράφεται  μέσω των… μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η μεγάλη αναταραχή προκαλεί μια ωραία κατάσταση και η είδηση όπως είναι φυσικό αναπαράγεται μέσα σε λίγα λεπτά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.  Το FBI  πιάνεται στην κυριολεξία εξ απήνης  και πράκτορες σπεύδουν επιτόπου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

obamaeplosion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως είναι φυσικό δεν συμβαίνει  απολύτως τίποτα. Και όπως είναι φυσικό  ο εμπνευσμένος χάκερ της σελίδας του ΑΡ κρυμμένος κάπου κρυφογελάει, το ίδιο   και ο Όρσον Γουέλς αν πιστέψουμε ότι και αυτός κάπου μπορεί να κρύβεται. Ίσως  μαζί με τους εξωγήινους που θα μπορούσαν να έχουν ξεπηδήσει από μια δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και τα μέσα της διασποράς των «ψευδών ειδήσεων» που προκαλούν πανικό, είναι όμως αξιοσημείωτη η εφευρετικότητα  των παραγωγών αυτών των ειδήσεων όσο και παροιμιώδης η ευπιστία – σε βαθμό βλακείας – του κοινού ή καλύτερα της κοινής γνώμης.

Η αδυναμία διασταύρωσης των πληροφοριών και η   αφάνταστη πληθώρα αληθινών και ψεύτικων γεγονότων δημιουργούν  το σκηνικό της νέας εποχής η οποία  στον πυρήνα ης έχει ως λογική τον εξοβελισμό της γνώσης και την αντικατάστασή της από απλές πληροφορίες.  Στο βάθος ο φόβος, η άγνοια και η παραπληροφόρηση  δημιουργούν το εύφορο υπόστρωμα  για την  άνθιση της χειραγώγησης. Κοινωνίες εθισμένες στο ψέμα στην πραγματικότητα έχουν ανάγκη από ακόμη μεγαλύτερα ψεύδη για να εντυπωσιαστούν.  Πόσοι Αμερικανοί, αλλά όχι μόνο αυτοί, δεν είχαν πειστεί από την οικία του  άτυχου κορμοράνου  βουτηγμένου στα πετρέλαια του Ιράκ; Σήμα κατατεθέν από την «καταιγίδα της ερήμου» του πατέρα Μπους. Οι ίδιοι και άλλοι τόσοι  πείστηκαν από τα πυρηνικά όπλα του Σαντάμ στο ριμέικ   και το δεύτερο μέρος της εκστρατείας στο Ιράκ από τον Τζόρτζ Μπους το νεότερο το 2003. Μόνο που κάποια ψέματα μπορεί να περάσουν ανώδυνα  όπως οι εξωγήινοι  και οι επισκέψεις  τους και άλλα κάνουν χρόνια ως και δεκαετίες για να αποκαλυφθούν και συν τοις άλλοις κοστίζουν και κάποιες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το ψεύδος αναπαράγει το ψεύδος και ο εικονικός νέος κόσμος μας έχει ανάγκη όλο και μεγαλύτερες δόσεις απάτης, ψέματος και  παραπλάνησης για να συγκινηθεί, να κλάψει ή να χαρεί. Να νιώσει τέλος πάντων  όσα ανθρώπινα συναισθήματα μπαίνουν στο περιθώριο μέσω της  κατάργησης της ανθρώπινης επαφής. Μέσω της άνευ όρων παράδοσης της λογικής στους επαγγελματίες της ενημέρωσης και στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.  Μπορεί η είδηση για τον τραυματισμό του αμερικανού προέδρου να είναι έργο χάκερ που καλυπτόμενοι από την εγκυρότητα ενός πρακτορείου ειδήσεων  αναστατώνουν σε ελάχιστα λεπτά ολόκληρο τον κόσμο. Όμως  δεν είναι η ώρα να αναρωτηθούμε για την «εγκυρότητα» όλων αυτών των αληθινών ψεμάτων που παρελαύνουν κάθε  μέρα από  τα «αξιόπιστα κεντρικά δελτία», εθνικά και διεθνή, ή από τις οθόνες των υπολογιστών; Αν αναρωτηθούμε και εντοπίσουμε το πρόβλημα θα βρούμε και τη λύση στο γρίφο. Μέχρι  τότε  μπορούμε να κρυφογελάμε  με τη φαντασία  και την πειστικότητα αυτών που δεν έχουν και τίποτα να ζηλέψουν από τους επαγγελματίες του ψεύδους…

Απάντηση