Εκλεισε το ντιλ Σαμαρά και Ντόρας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.  Οι συγχωνεύσεις με διαδικασίες φαστ τρακ στη δεξιά πολυκατοικία αποτέλεσαν αδιαπραγμάτευτη επιταγή του μνημονιακού στρατοπέδου.   Κρίθηκε πιο αποτελεσματικό να δημιουργηθούν δύο σχηματισμοί ένας μεγάλος με Σαμαρά, Ντόρα και ενδεχομένως Καρατζαφέρη (ή αλλιώς των βασικών στελεχών του ΛΑΟΣ) και ένας μικρός πιο ακραία νεοφιλελεύθερος και επιθετικός (Τζήμερος, Μάνος, Βαλλιανάτος).

Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι από τη Δημοκρατική Συμμαχία θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις και άλλοι δύο σε θέσεις εκλογής (είναι οριακές) αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από ώρα σε ώρα.   Από το ρεπορτάζ φαίνεται ότι δεν πρόκειται για προσχώρηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη ΝΔ αλλά για εκλογική συνεργασία .  Πρόκειται για το πρώτο στάδιο της συγχώνευσης στη δεξιά πολυκατοικία. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σύμφωνα με πληροφορίες απαιτεί και αυτός ανάλογες εκλόγιμες θέσεις και για άλλους βουλευτές του, (πέρα από τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Βελόπουλο και Πλεύρη που εγκατέλειψαν ήδη το πλοίο) κάτι που ο Α. Σαμαράς δύσκολα θα υλοποιήσει.

Κυκλοφορούν ακόμα σενάρια ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ενδέχεται να είναι πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε μια μνημονιακή κυβέρνηση, με τον Α. Σαμαρά να παραμένει στην αρχηγία της ΝΔ αλλά η εγκυρότητα τους ελέγχεται.

One thought on “Εκλεισε το ντιλ Σαμαρά και Ντόρας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: