Ντόρα: Το κράτος της βρωμάει, άλλαξέ το

Τον θρυλικό …Μάο Τσε Τουνγκ και την καταπληκτική διάδοση του Κόκκινου Βιβλίου ζήλεψε η πρέσβειρα του νεοφιλελευθερισμού, Ντόρα Μπακογιάννη που εξέδωσε ένα Πορτοκαλί Βιβλίο για να διαδώσει τις θέσεις της. Φυσικά, για τους γνώστες της κινεζικής πολιτικής ιστορίας, το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν θυμίζει σε τίποτα πολιτιστική επανάσταση, αλλά περισσότερο την περίοδο του Τενγκ Χσιάο Πινγκ. Η ιδιωτική ιδιοκτησία πρέπει να πάρει τη ρεβάνς ενάντια στη δημόσια, αυτό είναι το μοτίβο όλων των προτάσεων του Πορτοκαλί Βιβλίου, που αναφέρει πάμπολλες φορές το μότο «φταίει το κράτος». Σταχυολογώντας μερικές από τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις της Ντόρας ξεχωρίζουμε: Αποκρατικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ και των κρατικών εταιρειών που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, «έξυπνες» ιδιωτικοποιήσεις γρήγορα, εκτεταμένη μεταφορά επιμέρους δραστηριοτήτων του κεντρικού κράτους στον ιδιωτικό τομέα, επέκταση της υφιστάμενης νομοθεσίας fast track, το κράτος να πληρώσει τώρα τα 7 δισ. ευρώ που χρωστά στον ιδιωτικό τομέα, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, ορθολογική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με απόλυση των επίορκων, άμεση και ανοικτή διαπραγμάτευση εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς παρεμβάσεις του κράτους. Πρόκειται με λίγα λόγια για ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ, της περίφημης πλατφόρμας διεκδικήσεων με τον τίτλο «30 εμπόδια για την επιχειρηματικότητα» που η κόρη του Κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τα κάνει κυβερνητικό πρόγραμμα, θεωρώντας ότι έτσι θα κερδίσει την ψήφο των ελλήνων εργαζομένων. Αμ δε!

Την ίδια στιγμή, την πλέον κατάπτυστη ενέργεια αυτού του κράτους που και η ίδια η πρώην υπουργός υπηρέτησε από τις πλέον νευραλγικές θέσεις, την υπογραφή δηλαδή των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων, η Ντ. Μπακογιάννη την αναγνωρίζει στο ακέραιο! Προφανώς, τα τοκογλυφικά δάνεια και το παράνομο χρέος δεν θεωρείται ότι «φταίνε» για την κατάσταση, γι’ αυτό και στο Πορτοκαλί βιβλίο τονίζεται η «συνεπής τήρηση των συμφωνιών που έχει συνάψει η χώρα μας και άμεση δρομολόγηση άμεσων δομικών μεταρρυθμίσεων».

Μοιάζει με παρωδία αλλά δεν είναι (επισήμως). Η φήμη ότι σκηνοθέτης είναι ο τηλε-διακοσμητής Νίκος Σούλης από το άλλαξε το και το survivor, ελέγχεται.

 

Τα βίντεο που σατιρίζουν τη διαφημιστική καμπάνια της Ντόρας δεν άργησαν να’ρθουν!

 

 

 

One thought on “Ντόρα: Το κράτος της βρωμάει, άλλαξέ το

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: