Αθεράπευτα μνημονιακή η νέα ΝΔ

Το παράνομο φλερτ Σαμαρά Μπακογιάννη έγινε τελικά γάμος, με όρκο στο μνημονιακό ευαγγέλιο. Το πολιτικό πλαίσιο της κεντροδεξιάς συναίνεσης συνιστά την πλήρη παράδοση του Αντώνη Σαμαρά στο φιλομνημονιακό στρατόπεδο που εκφράζει με απόλυτα γνήσιο τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ καθίσταται προσωρινός στη θέση του, αντιμετωπίζοντας την κορυφαία πρόκληση της πολιτικής του σταδιοδρομίας: Ή θα γίνει στις 17 Ιουνίου πρωθυπουργός ή θα πάει οριστικά σπίτι του.

Οι πολιτικές πιθανότητες πάντως είναι για το δεύτερο ενδεχόμενο μεγαλύτερες, αφού ο νέος δεξιός πόλος επιλέγει να παίξει «φουλ» υπέρ του Μνημονίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι βασικοί πυλώνες του δεξιού σχεδίου κυβερνητικής εξουσίας είναι: Πρώτον, «σαρωτικές αλλαγές στο κράτος, με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων», δηλαδή επανάληψη στο ορθό όσων μνημονιακών τομών δεν πέρασαν ακόμα. Δεύτερον, «επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου, με φερεγγυότητα, αξιοπιστία και ρεαλισμό», όπως αναφέρεται επί λέξει, δηλαδή «κάτω τα χέρια από τις δανειακές συμβάσεις» και λάιτ παζάρι για τα μάτια του κόσμου στις Βρυξέλλες, ώστε να μην κοπούν και τα τελευταία επιδόματα αναπήρων. Η αμετανόητη Δεξιά θέλει να δώσει «έμφαση στον εκσυγχρονισμό των δομών στην Παιδεία, με άμεση εφαρμογή του τελευταίου νόμου, την Υγεία και την Ασφάλεια του πολίτη, για να υπάρξει μια θετική αλλαγή στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων», με άλλα λόγια επιβολή του νόμου για τα ΑΕΙ που κατήργησε ο Γ. Μπαμπινιώτης, επιμονή στην Αμυγδαλέζα του Χρυσοχοϊδη και στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ του Λοβέρδου. Πάνω απ’ όλα βέβαια, σαν τον όρκο στην ομοούσιο και αδιαίρετο τριάδα, τίθεται «η αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ», κάτι που σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι κάθε θυσία θα είναι ανεκτή, ίσως και ευκταία μπροστά στην ευρωεμμονή.

Στο χώρο της δεξιάς πολυκατοικίας, η συγκατοίκηση αυτή προκαλεί νέες ανακατατάξεις. Πρώτον, επειδή οι πιέσεις προς το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη θα είναι ακόμη πιο έντονες για αυτοδιάλυση και προσχώρηση στη ΝΔ και δεύτερον, επειδή ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που πλέον έχουν ένα πολύ καθαρό πεδίο να αναπτύξουν την αντιμνημονιακή τους ταυτότητα. Ήδη με ανακοίνωσή τους σχολιάζουν καυστικά: «Εκείνοι είναι δύο, είναι αμετανόητοι, είναι εντολοδόχοι των τοκογλύφων τραπεζιτών».

 

One thought on “Αθεράπευτα μνημονιακή η νέα ΝΔ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: