Γαλλία: Ηγετικά στελέχη του ΝΡΑ καλούν σε υπερψήφιση του Μελανσόν

Θετική εξέλιξη ή ξεπούλημα από τους Γάλλους αντικαπιταλιστές;

Την Πέμπτη 22 κορυφαία στελέχη του γαλλικού NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) κάλεσαν τα μέλη του κόμματος να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο του «Αριστερού Μετώπου» (ΚΚΓ) στον πρώτο γύρο των εκλογών και να γυρίσουν τις πλάτες στον υποψήφιο του κόμματός τους!   Η εξέλιξη δεν είναι άσχετη με τις νέες δημοσκοπήσεις στην Γαλλία όπως της BVA που δίνει 14% στον Μελανσόν, ο οποίος ανεβαίνει στην τρίτη θέση. Προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη άνοδος ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ο πολιτικός χάρτης έχει αλλάξει και ο υποψήφιος της Αριστεράς έχει πιθανότητες να βρεθεί στο δεύτερο γύρο. O Μελανσόν κέρδισε πόντους όταν αρνήθηκε  να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία για να λάβει μέρος στο πολιτικό  «κυνήγι μαγισσών» μετά τη σφαγή στην Τουλούζη.

Η Μίριαμ Μαρτιν εκπρόσωπος τύπου του NPA υπέβαλλε την παραίτησή της και δεν δίστασε να ανέβει αμέσως στο άρμα του Μελανσόν, το ίδιο και το πρώην δεξί χέρι του ίδιου του Ολιβιέ Μπεζανσενό.

Ο Αλέν Κριβίν δεν έχει πάρει ακόμα θέση.  Είναι πολλοί πάντως που παρά την αριστερή προσαρμογή του «Αριστερού Μετώπου» δεν ξεχνούν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας δεν είναι ..ΚΚΕ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συμπλήρωμα και δεκανίκι των αστικών κομμάτων εξουσίας. Αλλωστε συμμετείχε για αρκετά χρόνια σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους σοσιαλιστές και φυσικά τίποτα δεν θα το εμποδίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στη Γαλλία μετά την μεγάλη εκδήλωση του Ζαν Λυκ Μελανσόν

Μικρότερο ρεύμα δείχνει να έχει στις δημοσκοπήσεις και η 42χρονη Nathalie Arthaud της Επαναστατικής Πάλης η οποία ωστόσο δέχεται ισχυρές πιέσεις

Απάντηση