Σφακιανάκης: «Αδελφή ο δικαστής που καταδίκασε τον Γ. Παπαδόπουλο»

 «Δύο μάγκες έβγαλε η Ελλάδα, τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο»

 

Χουντικός και ακραίος εθνικιστής, ρατσιστής, ομοφοβικός  αν και όχι ακριβώς ναζιστής εμφανίζεται στη νέα του συνέντευξη στον διαδικτυακό τόπο  tralala.gr  ο Νότης Σφακιανάκης.  Χαρακτηρίζει χρήσιμη την Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι σήμερα έχει το ρόλο που είχε η Ε.Ο 17Ν στη μεταπολίτευση να «σφίγγει κώλους» όταν χρειάζεται. Η κριτική που ασκεί στους νεοναζί είναι από εθνικιστική σκοπιά ότι έχουν ενστερνιστεί τον χριστιανισμό για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ «ο χριστιανισμός είναι εχθρός του ελληνισμού.».  Κρίμα  η αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο φόντο της συνέντευξης.   Ας θυμίσουμε ότι ο Σφακιανάκης υπήρξε -με μεγάλη διαφορά- ο πιο επιτυχημένος  τραγουδιστής σε πωλήσεις δίσκων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του ’00.

Σημεία που ξεχωρίζουν από το νέο παραλήρημα:

«Ίσως και να πεθάνεις στην φυλακή, αλλά να το κάνεις σαν τον Παπαδόπουλο, που το έκανε χωρίς να ζητήσει χάρη ή βοήθεια. Μιλάμε για απίστευτη μαγκιά… Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το “Όχι” εξ’ ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ο οποίος είχε το σθένος, την ανδρεία, να τον καταδικάσει η πατρίδα του και να πάει στη φυλακή και να πεθάνει εκεί, χωρίς να ζητήσει χάρη, γιατί θα αποδεχόταν πως έβλαψε την πατρίδα του, ενώ αυτός ήταν πραγματικά πατριώτης. Αυτός που τον καταδίκασε πάλι, ήταν ένας τύπος, ο οποίος ήταν «αδελφή» και αν δείτε απόσπασμα από την δίκη των «Απριλιανών», θα καταλάβετε τι σας λέω. «

 

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Χρυσή Αυγή πιστεύω πως είναι η σημερινή «17 Νοέμβρη». Θυμάμαι όταν ακόμα υπήρχε η 17 Νοέμβρη, έκανε κάποιους από τούς μεγάλο – καρχαρίες, με διάφορα τερτίπια να σπαρταράνε, και κάποια στιγμή τους στέλνει ένα ραβασάκι μέσω κάποιας εφημερίδος – ανεξάρτητα αν στο τέλος αποκαλύφθηκε πως το πράγμα ήταν διαφορετικό – και τους είπε «κάτσε καλά, γιατί θα είσαι το επόμενο κελεπούρι μας». Έτσι λοιπόν, μαζευόταν το πράγμα και σφίγγανε οι κώλοι»

 

«Οι χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν σαν άνθρωποι που έχουν πειθαρχία, βάση της συμπεριφοράς και των λεγόμενών τους, αλλά τελικά θέλουν και αυτοί να πιάσουν μια μερίδα πολιτών, τους χριστιανούς, τους Έλληνες. Δεν έχει δουλειά ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό. Αυτό είναι δύο άκρα αντίθετα. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Ίσως εν μέρη να βοηθήσουν σε αυτό που είπα προηγουμένως, να φοβίσουν αυτούς που κάνουν ακραίες κινήσεις εις βάρος του λαού μπας και μαζευτούν λίγο. Αλλά μόνο αυτό».

 

 Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Απάντηση