Οδηγίες για Βορειοκορεάτες χρήστες κινητού

Και να ’ταν μόνο οι Βορειοκορεάτες…

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο: ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης να ενημερώνει το κοινό του για το σαβουάρ βιβρ των συζητήσεων στο κινητό. Ωστόσο, σε ένα βορειοκορεάτικο πολιτιστικό περιοδικό δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που δίνει οδηγίες στους χρήστες κινητού, όπως ότι «το να μιλάει κανείς δυνατά ή να τσακώνεται τηλεφωνικά σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο είναι μια αγενής και απερίσκεπτη συμπεριφορά». Επίσης αναφέρεται ότι όσοι απαντούν στο κινητό τους θα πρέπει αμέσως να λένε το όνομά τους, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες ερωτήσεις όπως «Γεια, εσύ είσαι, σύντροφε Γιονγκ-Τσολ;»

Το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Κορέα εγκαινιάστηκε το 2008 και σήμερα ο αριθμός των συνδρομητών έχει φτάσει τα δύο εκατομμύρια. (Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 25 εκατομμύρια.) Ωστόσο, οι κλήσεις στο ή από το εξωτερικό δεν επιτρέπονται ενώ η κατοχή έξυπνου κινητού περιορίζεται στην ελίτ της κοινωνίας.

Κανονικά αυτή η «είδηση», που μεταδόθηκε από το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων και στη συνέχεια, μέσω της ιστοσελίδας του BBC, έκανε το γύρο του κόσμου, ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι είδηση. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Βορειοκορεάτης για να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να μη μιλάει με όλη την ένταση της φωνής του στο κινητό όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και, ασφαλώς, να μη λογομαχεί με τον συνομιλητή του ή να βγάζει φόρα παρτίδα τα προσωπικά και τα οικογενειακά του θέματα…

 

Εδώ ο Κιμ Γιονγκ δίνει οδηγίες για το βορειοκορεάτικο smartphone.  Ανάλυση 1080p και λήψη βίντεο με  4k
Εδώ ο Κιμ Γιονγκ δίνει οδηγίες για το βορειοκορεάτικο smartphone. Ανάλυση 1080p και λήψη βίντεο με 4k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ινστιτούτα/πρακτορεία προπαγάνδας της Νότιας Κορέας έχουν στο παρελθόν κατασκευάσει εξωφρενικές ειδήσεις σχετικά με τη Βόρεια Κορέα οι περισσότερες των οποίων έχουν αποδειχτεί πλαστές, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την αυθεντικότητα της (παρα) πληροφόρησης γύρω από τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και το  καθεστώς της.

Απάντηση