Νοθεία στην εκλογή Βενιζέλου

Χουντικές «μεθοδεύσεις, διάτρητη» διαδικασία, αλλοίωση αποτελέσματος καταγγέλλει ο Στέφανος Τζουμάκας

Μαϊμού  οι 200.000+ ψήφοι και το σταλινικό ποσοστό του 98% θετικών ψήφων που ισχυρίζεται ότι συγκέντρωσε ο Βενιζέλος στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την καταγγελία του Στέφανου Τζουμάκα.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν μασάει τα λόγια του και μιλάει ανοιχτά  για «αντιδημοκρατική παρακμή»  και για μεθοδεύσεις που συνδέονται πολιτικά με μελανές (βλ. δικτατορικές ή κατοχικές)  περιόδους της νεότερης ιστορίας της χώρας.  Σύμφωνα με τη δήλωση Τζουμάκα η νοθεία ήταν πρωτοφανής και εκτεταμένη σε όλη τη χώρα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια ενώ πουθενά δεν υπήρχαν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο-.  Ακόμα το ΠΑΣΟΚ αντίθετα με τους νόμους που το ίδιο επέβαλλε δεν έδινε αποδείξεις για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών ώστε να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα! Ο κομματικός μηχανισμός όπως καταγγέλλει πάντα ο Στ. Τζουμάκας περιέφερε ψηφοφόρους από γειτονιά σε γειτονιά για να δώσει την εντύπωση ότι «υπάρχει κίνηση» ενώ εε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι,  προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.

Τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες λένε οι στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου, αλλά φαίνεται πως κάποιοι εθισμένοι στην εξουσία και με κύριο κίνητρο το πάθος τους για το χρήμα το παράκαναν. 

Απάντηση