Το κόμμα του μνημονίου ψηφίζει ΝΔ

Μερικές φορές το πρωτόκολλο παρακάμπτεται όταν είναι να δοθεί ένα πολιτική μήνυμα.

Το ξεγύμνωμα του Πάνου Καμμένου με τη διαρροή ενός non paper, το οποίο προφανώς έγραψαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά δεν περίμεναν τη δημοσιοποίηση του, αποτελεί την πρώτη πράξη ενός βρώμικου πολέμου με αποκαλύψεις και επιθέσεις κάτω από το τραπέζι του μνημονιακού στρατοπέδου απέναντι στο κυρίαρχο αντιφατικό και πολύχρωμο αντιμνημονιακό ρεύμα.   Η Καθημερινή στο σημερινό πρωτοσέλιδο editorial παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ της ενίσχυσης της ΝΔ.  Το χτύπημα στην αξιοπιστία του κυρίου «ότι λέμε ισχύει για πάντα» Καμμένου δεν είναι το τελευταίο. Θα υπάρχουν και νέες επιθέσεις και στον Καμμένο και στο ΣΥΡΙΖΑ.  Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν ότι μέρος της επιρροής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα επιστρέψει στη ΝΔ και άλλο θα στραφεί ενδεχομένως προς την ακροδεξιά.

Όπως σημειώνει το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής: » Το μεγάλο βάρος της προσπάθειας πέφτει στους ώμους της παράταξης που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, να διευρυνθεί με έμπειρα και ικανά στελέχη της φιλελεύθερης πτέρυγάς της και να αποκτήσει συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων. Μόνον και μόνον τότε θα έχει πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές προκειμένου να υπάρξει ένας ισχυρός πόλος, ο οποίος θα καταστήσει εφικτό ένα κυβερνητικό συνασπισμό φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού.»

Δηλαδή καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει πάλι τις δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία σε μαύρο χάλι, που ακόμα και με τη δική τους λογική έθρεψαν και γιγάντωσαν το πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος.    Ντόρα, Τζήμερος, Μάνος και Βαλλιανάτος καλούνται να στοιχηθούν πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και αν θεωρούν τον τελευταίο αποτυχημένο.  Η Νέα Δημοκρατία είναι ο κύριος πολιτικός εκφραστής του μνημονίου μαζί με τα σάπια απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.  Και ο άμεσος και ορατός πολιτικός αντίπαλος όσων επιθυμούν την ανατροπή του.

One thought on “Το κόμμα του μνημονίου ψηφίζει ΝΔ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: