Αλέξης Τσίπρας «Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι»

 (νερώνει και άλλο το κρασί του ο Αλέξης) 

 

Στο ίδιο ζύγι εκρηκτικοί μηχανισμοί και συμβολικές καταλήψεις;

 

«Να παταχθεί η παραβατικότητα και τα κέντρα ανομίας»

 

Στο καναβάτσο έχει οδηγήσει την Κουμμουνδούρου η πίεση που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία και τα μνημονιακά ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ηγεσίας του εμφανίζεται να υποκύπτει στις πιέσεις που δέχεται από τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας.

Είμαστε όλοι νοικοκυραίοι;

Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι, δεν μας αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, είπε κατά τη διάρκειά της συνεντευξής του στον Real FM  ο Αλέξης Τσίπρας.    Το ανησυχητικό είναι ότι ο όρος «νοικοκυραίος»  έχει πάρει αρνητικό πρόσημο τα τελευταία χρόνια καθώς σήμερα δεν  εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία,  το κάθε λαϊκό νοικοκυριό που παλεύει για την επιβίωση του αλλά τον φοβισμένο συντηρητικό/ακροδεξιό πολίτη που επενδύει στο σύνδρομο του καραβιού που βουλιάζει, με σύνδρομο καταδίωξης ότι κάποιοι διαρκώς επωφθαλμιούν την μικρή του περιουσία.

 

Στην συνέντευξη του στον Real πλειοδότησε στο ότι  δεν στηρίζει την ανομία και όπου υπάρχει, η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» είπε σε συνέντευξή του στον Real FM.
Χαρακτήρισε δε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ «Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις», τόνισε.

Λογικό για την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει πράξεις βίας –έστω χαμηλής έντασης-  όπως τις  επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Από την άλλη θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να τραβήξει με πιο έντονα χρώματα τη γραμμή ανάμεσα σε εμπρηστικές επιθέσεις και ανάμεσα σε συμβολικές ενέργειες όπως π.χ η κατάληψη για λίγα λεπτά των γραφείων της ΔΗΜΑΡ ή του ρ/σ Real FM με μόνη απαίτηση να παιχτεί το μήνυμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες αγωνιστές.  Η ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να στέκεται απέναντι στις προσπάθειες να να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι «ίσια λογιούνται η λευτεριά και τα χασίσια» (στίχος του Κ. Βάρναλη),  οι συμβολικές ενέργειες τμήματος  του μαζικού κινήματος και ενέργειες ατομικής βίας.

 

 Λεπτή κόκκινη γραμμή μεταξύ εκρήξεων και καταλήψεων;

 

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απεναντίας αντί να διασκεδάσει αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια συσχετισμού δείχνει να πέφτει στην παγίδα των συντηρητικών ΜΜΕ. Όπως δήλωσε λίγο μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τις –μη συνδεόμενες-  καταλήψεις σε γραφεία κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών:

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι’ αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βία και αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς»

 

«Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς. Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Απάντηση