Τα ελληνικά νησιά δεν πωλούνται στους Τούρκους…αξιοποιούνται

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου προκάλεσαν αναφορές του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί πώλησης ελληνικών νησιών.
Ο Ερντογάν ο..μικροπρεπής εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τη στιγμή που -όπως υποστήριξε η Ελλάδα πουλά τα νησιά της!
Η απάντηση από την Αθήνα ήρθε μάλλον βεβιασμένα και αμήχανα με τον υπουργό Εξωτερικών να παρατηρεί  ότι «χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης».
«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς», υποστηρίζει ο Αβραμόπουλος.

Πιο πραγματιστική διάσταση ωστόσο δίνουν διπλωματικοί κύκλοι που ψελλίζουν λόγια όπως «η πώληση και η εκχώρηση δεν είναι ταυτόσημες έννοιες» αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.
Η ιστορία θυμίζει το ανέκδοτο όπου είναι ο πατέρας με τον γιο του στο γήπεδο και ρωτάει το παιδί:
-Πατέρα, το ξεπούλησε το ματς η ομάδα;
-Όχι γιέ μου το αξιοποίησε

(βίντεο από το Βαθύ Κόκκινο)

Απάντηση