Η διαπραγμάτευση κατά N. Μπίστη και ΔΗΜΑΡ

Και ενώ με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ ανανεώνει τους «όρκους» στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο  να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά» ενώ ο Δ. Χατζησωκράτης προχώρησε στην εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση (και στα μέτρα) ακόμα και αν δεν ψηφίσουμε.

Προωθητικός συμβιβασμός

 

Ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος και υπεύθυνος διεύρυνσης και επικοινωνιακής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε προχθές στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» για τα εργασιακά και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.  Απαντώντας σε ερώτηση της Ν. Καραγιάννης για τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της απόσυρσης ορισμένων διατάξεων ή ολόκληρου του αντιδραστικού πακέτου η απάντηση του ήταν αφοπλιστική και χαρακτηριστική των προθέσεων του:

 

Δεν θα κάνουμε πείσματα

 

Ν. Μπίστης:  «Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης είπε ότι αν στο τέλος μείνει κάτι, δεν θα κάνουμε πείσματα. Ήταν χαρακτηριστικές δηλώσεις. Εγώ θα απαντήσω εμμέσως, με αυτό που έχει πει ένας πολύ μεγάλος συνδικαλιστής της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και μεγάλη μορφή του συνδικαλιστικού κινήματος παγκοσμίως, Ανδρέας  Ζιαρτίδης: “όταν μπαίνεις σε μια συζήτηση, μπαίνεις με το σύνολο της θέσης σου. Όταν βγεις, κοιτάς τι έχεις κερδίσει”. Η Δημοκρατική Αριστερά αυτή τη στιγμή θέτει το σύνολο της θέσης της. Η σημερινή ημέρα θα είναι εξαιρετικά πυκνή».

 

Νομίζω ότι στο τέλος θα  επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί ένας προωθητικός συμβιβασμός.

 

 

 

Απάντηση