Υπάρχει καλύτερος Νίκος Ανδρουλάκης και τον θέλουμε

(όχι ο «Πράσινος Νίκος» του ΠΑΣΟΚ)

Πρώτος σε σταυρούς στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε ο 34χρονος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, όπως δηλώνει δεν θέλει να τον λένε «πράσινο αντι-Τσίπρα».

Όχι, δεν είναι τέκνο του Μίμη Ανδρουλάκη, όμως είναι γνήσιο τέκνο της νέας πασοκικής φρουράς με πολύ ή ολίγο βενιζελισμό.

Πολλά γράφονται για τον πράσινο Νίκο, όμως αξίζει να θυμηθούμε έναν μελωδικό  συνονόματό του, τον τραγουδιστή και συνθέτη Νίκο Ανδρουλάκη, έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Αυτός ο Νίκος Ανδρουλάκης, γιος ενός φημισμένου λυράρη, του Μανώλη Ανδρουλάκη, έχει στο ενεργητικό μου μια εικοσαετή δισκογραφική πορεία με έξι προσωπικούς δίσκους, με πολλές συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με μεγάλους Έλληνες συνθέτες και με πάμπολλες συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Είναι ένας σεμνός καλλιτέχνης με συνέπεια και ποιότητα στην πορεία του και είναι κρίμα που δεν είναι τόσο γνωστός όσο θα έπρεπε.

Παραφράζοντας τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, θα λέγαμε ότι στον Νίκο    που τραγουδάει «λέμε ναι», αλλά στον Νίκο που αναρριχάται στο σάπιο δέντρο του ΠΑΣΟΚ «λέμε όχι», όπως λέμε όχι στους φιλόδοξους και άλλο τόσο ξενέρωτους τεχνοκράτες.

Ακούστε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανιστορεί αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» α καπέλα… δεν θα μετανιώσετε.

Απάντηση