Δήμαρχο κομμουνιστή και όχι συνασπισμένο επέλεξαν στην Καισαριανή

Το Εκλογοδικείο διέταξε επανάληψη εκλογών και οι εκλογείς την Κυριακή άλλαξαν τον Δήμαρχο. 

 

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ  ο Δήμος Καισαριανής, μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν σήμερα. Η Καισαριανή είναι ένας επιπλέον δήμος που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις δήμους που έχουν ήδη αναδείξει δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

. Σύντομη αναδεικνύεται η δημαρχία του Γ. Κοντόσταυλου εκπρόσωπο της παράταξης Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής ο οποίος εξελέγη δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαϊου όταν ο Η. Σταμέλος δεν πέρασε στον Β’ γύρο για τρεις ψήφους. Αυτό το αποτέλεσμα ανατράπηκε στο εκλογοδικείο μετά από έφεση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 

kke2
Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής Σταμέλος δέχεται συγχαρητήρια λίγο μετά το άκουσμα των πρώτων αποτελεσμάτων

 

 

 

kke4

 

 

 

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του 902 ο  Ηλίας Σταμέλος είναι ο τέταρτος κομμουνιστής δήμαρχος σε αυτήν την ιστορική συνοικία της Αθήνας και το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα αντίστασης στις λογικές της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Από νωρίς το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί  του ΚΚΕ αναμένοντας τα αποτελέσματα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».  «Σύντροφοι σήμερα θα το γλεντήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μέχρι αργά το βράδυ, στην κεντρική πλατεία είχε λαϊκό γλέντι με χορό και τραγούδια.

 

 

Εντιμο αγώνα έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Κοντοσταύλος
Εντιμο αγώνα έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος. Κοντόσταυλος

 

 

 

 

Απάντηση