Καταγγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας για τον θάνατο του Νεζάμ Χακιμί: Η κυβέρνηση δολοφονεί

Ρατσιστικό έγκλημα με δράστη την κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζει η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το θάνατο του καρκινοπαθή και έγκλειστου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια αφγανού πρόσφυγα Νεζάμ Χακιμί. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Ο θάνατος του Αφγανού πρόσφυγα Νεζάμ Χακιμί στις 4/11 πιστοποιεί με τον πλέον περίτρανο τρόπο την αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανθρώπινη ζωή. Ο άτυχος Νεζάμ έπασχε από καρκίνο και επί τέσσερις μήνες δεν είχε στοιχειώδη θεραπεία για τον καρκίνο που είχε, για τον οποίο η θεραπεία ήταν αναγκαία για να σωθεί η ζωή του. Ακόμη ένα ρατσιστικό έγκλημα με δράστη την κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές του κολαστηρίου, οι οποίες ως συνήθως δεν έκαναν τίποτα. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μετανάστη στο στρατόπεδο της Κορίνθου, καθώς στις 27 Ιουλίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο Μοχάμεντ Χασάν, έγκλειστος επί 11 μήνες στα στρατόπεδα του Δένδια.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας καταγγέλλει την απάνθρωπη στάση του Υπουργείου, της συγκυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, που αφήνουν αθώους ανθρώπους να πεθαίνουν, αρνούμενοι να τους παρέχουν το αυτονόητο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση στον κορινθιακό λαό να δραστηριοποιηθεί διεκδικώντας δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, Έλληνες και ξένους, την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των μεταναστών και το κλείσιμο του στρατοπέδου της ντροπής.

Η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και πανανθρώπινο δικαίωμα, αφορά άπαντες ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, φυλετικής καταγωγής ή κοινωνικής θέσης. Το επερχόμενο εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία δείχνει ότι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο που εκπροσωπούν, αδιαφορούν εξίσου για την υγεία και τις ζωές ντόπιων και μεταναστών. Και γι’ αυτό θα τους ανατρέψουμε μαζί: ο κόσμος της εργασίας απέναντι στον κόσμο των αφεντικών.
ΟΧΙ στα κέντρα κράτησης-αποθήκες ψυχών ναζιστικής έμπνευσης.
ΚΑΤΩ η κυβέρνηση-δολοφόνος.
ΝΑΙ στο δικαίωμα όλων για υγεία, αξιοπρέπεια, ελευθερία.

Απάντηση