Ιδέες για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

 

Τη γραμμή Παγκάλου, δηλ. ότι η ΕΡΤ «κομμούνιζε», ακολουθεί πιστά και ο «ακτιβιστής της δεξιάς» Μάκης Βορίδης, που στην ομιλία του στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα, αναρωτήθηκε: «Πότε έκανε η ΕΡΤ αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες διανοουμένους, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο; Πότε είδαμε ένα αφιέρωμα στον Αβέρωφ; Αλλά βέβαια. Αυτοί ήταν αρχηγοί της δεξιάς. Πώς να τους κάνουν αφιέρωμα;»

Ποτέ δεν είναι αργά. Η ΝΕΡΙΤ του Π. Καψή μπορεί να προβάλει ένα νέο ελληνικό σίριαλ με τίτλο «Φωτιά και τσεκούρι», εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Ευ. Αβέρωφ. Γκεστ σταρ -ποιος άλλος;- ο βουλευτής με το τσεκούρι. Μια άλλη ελληνική σειρά δράσης 8 επεισοδίων μπορεί να είναι ο «Τομέας Χ», που θα στηρίζεται στην ομώνυμη συλλογή 8 ιστορικών διηγημάτων του Ηλ. Κασιδιάρη. Το εξώφυλλο του βιβλίου δίνει ιδέες για το τρέιλερ:

«Οι Έλληνες βρίσκονταν παντού. Χιλιάδες πολεμιστές ντυμένοι στα μαύρα είχαν με μία δρασκελιά κατέβει από τους λόφους και ξεχύνονταν με μανία καταπάνω τους. Μέσα σε λίγες στιγμές η πομπή των θηραμάτων είχε αρχίσει να σφαγιάζεται χωρίς έλεος. Άοπλοι και αδύναμοι, οι Αλβανοί δέχτηκαν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Όσα χέρια υψώνονταν στην πρωτογενή θέση άμυνας θερίζονταν σαν στάχυα. Αμέσως μετά κόβονταν τα ακάλυπτα κεφάλια. Η μανία των επιτιθέμενων ήταν μεθοδευμένη. Τα ξίφη τους έκοβαν ό,τι εξείχε. Χέρια, πόδια, κεφάλια είχαν γεμίσει κάθε άκρο του στενού δρόμου».

Μια άλλη προσωπικότητα των γραμμάτων που αδικήθηκε από την παλιά ΕΡΤ είναι ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, που το βιβλίο του «Το μυστικό του κοχυλιού» επίσης προσφέρεται για μεταφορά στη μικρή οθόνη.

Και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που επί χρόνια παρουσίαζε στη ΝΕΤ την εκπομπή «Στην υγειά μας», θα μπορούσε τώρα να αναλάβει μια νέα μουσική εκπομπή με τίτλο «Τραγούδα ελληνικά ή ψόφα», εμπνευσμένη από το άσμα του συγκροτήματος Πογκρόμ  του χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Η ΝΕΡΙΤ μπορεί επίσης να προγραμματίσει το σίριαλ «Της Νέας Ελλάδας τα παιδιά», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο ή κάποιον άλλο καταξιωμένο ηθοποιό -όχι πάντως τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο…

Το «Έχει γούστο ο Νέος Παρθενών» θα είναι η καθημερινή πολιτιστική εκπομπή την οποία θα παρουσιάζουν δημοσιογράφοι και προσωπικότητες υπεράνω κάθε αριστερής υποψίας, ιδίως οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που τον τελευταίο μήνα έλαμψαν διά της απουσίας τους από τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Απάντηση