Με «αίμα και τιμή» οι νεοναζί μπαίνουν στην ουκρανική κυβέρνηση

Σημείο καμπής όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για όλη την Ευρώπη αποτελεί ο διορισμός του Ντμίτρο Γιάρος, αρχηγού της φασιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας (Πράβι Σεκτόρ) στη θέση του συμβούλου στο υπουργείουυ Άμυνας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας αλλά και η ίδια η οργάνωση.

Φυσικά δεν περιμένουμε από την ΕΕ να αντιδράσει σ’ αυτή την πρόκληση. Περισσότερο φαίνεται να απασχολεί τους Γερμανούς αλλά και του Βρετανούς «συμμάχους»  η παρουσία του Πάνου Καμμένου ή του Παν. Λαφαζάνη στην κυβέρνηση ενώ η ευχή τους είναι αυτοί ν’ αντικατασταθούν από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ…

Η είδηση, έχει ως ακολούθως: «Ο Ντμίτρο Γιάρος θα διαδραματίζει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στα τάγματα των εθελοντών και το γενικό επιτελείο» δήλωσε ο Ολεκσίι Μαζέπα, εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι του εχθρού και στόχος μας είναι ο συντονισμός και η ένταξη των ταγμάτων εθελοντών στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων» προσέθεσε.

Οι παρακρατικοί δολοφόνοι του Δεξιού Τομέα είναι παρόντες σε όλα τα θερμά σημεία της σύρραξης, ιδίως στα συντρίμμια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Ο ίδιος ο Γιάρος είχε τραυματιστεί τον περασμένο Ιανουάριο στις μάχες στο αεροδρόμιο, το οποίο πέρασε λίγο αργότερα στα χέρια των αυτονομιστών, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών.

Εκπρόσωπος του Γιάρος εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Δεξιός Τομέας θα παραμείνει μία «αυτόνομη» δομή, αλλά στο εξής θα «χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας».

«Οι μαχητές μας θα είναι στο εξής καλά οπλισμένοι. Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές ήταν αυτοί που συνεισέφεραν τον εξοπλισμό τους», ανέφερε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι.

Ο Δεξιός Τομέας αποτελείται από έναν πολιτικό βραχίονα και στρατιωτικά τάγματα. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντμίτρι Γιάρος είχε υποστηρίξει θυμίζοντας τον Μιχαλολιάκο ότι είναι ένα «εθνικιστικό, αλλά όχι φασιστικό» κίνημα

Απέκτησε φήμη κι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των αντικυβερνητικού αχταρμά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Μαϊντάν στο Κίεβο, καθώς είχε πρωτοστατήσει στις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ο Δεξιός Τομέας διεκδικεί την αμφιλεγόμενη κληρονομιά των Ουκρανών εθνικιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο Ντμίτρο Γιάρος διώκεται από τις αρχές της Ρωσίας για «υποκίνηση της τρομοκρατίας» κι η Μόσχα έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απάντηση